İstanbul Teknik Üniversitesi personel alımı ilanı yayımladı. Az Önce Resmi Gazetede yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 85 kişilik boş kadro ile personel alımı yapılacağını ilan etti. Söz konusu ilana göre Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden alım yapılacak. Bu kapsamda KPSS puanı en az 50 olan adaylar başvuru yapabilecek. Peki kontenjan dağılımı nedir?

10 Haziran 2022 Resmi Gazete Güncelleme Kararı:

Resmi Gazetere yayımlanmış olan yeni bir duyuruya göre resmi gazetede güncelleme kararı yayımlandı. Yayımlanmış olan karar ile Koruma ve Güvenlik görevlisi alımı hakkında güncelleme yapıldı. Bu kapsamda resmi gazete güncelleme kararı şöyle:

DÜZELTME İLANI

657 sayılı Kanunun 4/B maddesi Uyarınca 85 Adet Sözleşmeli Personel Alımı Düzeltme İlanıdır. Resmî Gazete’nin 08.06.2022 tarihli ve 31860 sayılı nüshasında aslına uygun olarak yayımlanan Sözleşmeli Personel alımı ilanımızın;

- İlan kodu KGG-2 olan Koruma ve Güvenlik Görevlisi unvanı için KPSS Puan Türü sehven KPSS P4 olarak yazılmış olup, belirtilen KPSS Puan Türü KPPS P3 olarak düzeltilmiştir.

- KGG-1, KGG-2, SU-1 ve SU-2 ilan kodu unvanları için “son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak” nitelik şartı eklenmiştir. İlan olunur.

Başvuru Genel ve Özel Şartları Nedir?

Üniversitenin 85 personel alımı ilanına başvuru için adayların gene olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Aynı zamanda adayların özel olarak belirtilen şartları sağlıyor olmaları şarttır.

Genel Şartlar Nedir?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

Özel Şartlar Nelerdir?

Adaylardan özel olarak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Daha önce görev yapılan Kamu Kurumu veya Kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak gereklidir.

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 50 , 55 veya 60 puan almış olmak gerekmektedir.

Mezuniyete Göre Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

Lise Mezunu: 22 Destek Personeli, 3 Şoför, 4 Bahçıvan, 30 Temizlik Personeli, 2 Teknisyen,

Ön Lisans Mezunu: 1 Tekniker, 1 Sağlık Teknikeri, 2 Büro Personeli

Lisans Mezunu: 2 Spor Uzmanı, 2 Büro Personeli,

Lise, Ön Lisans veya Lisans: 16 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

Kontenjana Göre Aranan Özel Nitelikler Nelerdir?

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İTÜ sözleşmeli personel alımı başvuruları ilanın yayım tarihi ile başlamış olup 15 gün sürecektir. Adaylar başvurularını sadece şahsen yapacaklar.

Başvuru Tarihleri: 9 - 22 Haziran 2022

Başvuru Şekli: http://www.pdb.itu.edu.tr adresindeki Başvuru Formu doldurularak İstenen Belgelerle birlikte İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığına

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim