İŞKUR Personel alımı için Resmi Gazetede ilan yayımladı. Gece yarısı gelmiş olan personel alımı ilanına göre İŞKUR ( Türkiye İş Kurumu ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere İŞKUR Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı emrinde istihdam edilmek üzere sözleşmeli bilişim personeli alımı yaılacağını ilan etti. Adaylardan aranan başvuru şartları ve kontenjan dağılımı belli oldu. 

Aynı zamanda alımlar KPSS Puanı ile veya KPSS Puanı olmaksızın yapılacak. Peki kimler ilana başvuru yapabilecek? Başvurular ne zaman yapılacak? İŞKUR üzerinden mi başvuru alınacak? Detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktaracağız.

Sözleşmeli Personel Kontenjan Dağılımı Belli Oldu!

Resmi Gazetede yayımlanan ilana göre İŞKUR kendi bünyesinde görevlendirmek üzere 13 kişilik kadro ile Bilişim Personeli alacak. Bu kapsamda alımlar,

  • 1 Kıdemli Siber Güvenlik Uzmanı,
  • 1 Bilgi Güvenliği Uzmanı,
  • 1 Ağ ve Güvenlik Uzmanı,
  • 1 Sistem Uzmanı,
  • 1 Veri Tabanı Uzmanı,
  • 3 Kıdemli Yazılım Uzmanı,
  • 5 Yazılım Geliştirme Uzmanı,

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

İŞKUR adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

Ayrıca, Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı 2 katını geçemeyecekler için en az 3 yıllık, diğerleri için en az 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak,

Hizmetin gerektirdiği niteliklere, muhakeme yeteneğine, temsil kabiliyetine sahip olma, yeni teknolojileri takip etme, öğrenme ve araştırma yeteneğine sahip olma, hızlı öğrenme ve kendini geliştirme yeteneğine sahip olma, analitik düşünebilen, takım çalışmasına yatkın ve iletişim becerisi yüksek olma, yoğun ve stresli iş temposuna ayak uydurabilecek olma, dokümantasyona önem verme hususlarına yatkın olmak,

Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,

Eğitim Şartı Nedir?

En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak veya dengi okullardan mezun olmak.

Bunun dışında İlgili belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin Mühendislik bölümlerinden, Fen-Edebiyat, Eğitim ve Eğitim Bilimleri Fakültelerinin, Bilgisayar ve Teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile İstatistik, Matematik ve Fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

KPSS ve YDS Şartı Nedir? KPS siz Nasıl Başvuru Yapılır?

Başvurular için mutlaka YDS şartı aranıyor. Bu kapsamda KPSS Puanı ile yapılacak başvurularda 2020 veya 2021 yıllarında yapılan sınavdan P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gerekir ve değerlendirme de %70 KPSS ve %30 YDS değerlendirilmektedir.

KPSS siz yapılacak başvurularda ise KPSS puanı 70 olarak ele alınır ve değerlendirme de %70 KPSS ve %0 YDS puanı değerlendirilir.

Başvurular Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

İŞKUR personel alımı başvurusu süreç henüz başlamadı. Başvurular 15 gün sürecek ve başvurular önce online sonra şahsen yapılacak.

Başvuru Tarihleri: 26 Eylül 2022 - 10 Ekim 2022

Başvuru Şekli: Adayların önce www.iskur.gov.tr adresinde bulunan formu doldurmaları ve çıktısı ile ve istenen belgelerle birlikte Personel Dairesi Başkanlığına (Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Emniyet Mah. Mevlana Bulvarı No:42 Yenimahalle/ANKARA) elden teslim etmeleri gereklidir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim