Resmi gazete personel alımı ilanları yayımlandı. Az Önce 10 Ekim 2022 tarihi ile gelmiş olan Resmi Gazete ilanlarına göre İki Üniversite bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda personel alımı yapacaklarını ilan etti. Söz konusu olan ilanlar için alımlar 657 Sayılı Devlet Memurları kanununa tabi olarak 4/B sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecektir. Peki ilan yayımlayan Üniversiteler hangileri ve hangi kontenjanlarda personel alımı yapılacak.

Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak Üniversiteler Hangileri?

10 Ekim 2022 tarihi ile yayımlanan ilanlara göre İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi sözleşmeli personel alacak.

Kontenjan Dağılımı Nedir?

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü: Ön Lisans mezunu 4 Koruma ve Güvenlik Görevlisi (Erkek)

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi: Lise mezunu adaylar içerisinden 1 Destek Personeli, 1 Hizmetli ve 1 Bahçıvan alımı yapılacak.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Üniversitelere personel alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir Suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

Bunun dışında adaylardan,

- Herhangi bir Sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

- 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman Alınacak?

Üniversitelerin personel alımları için başvurular ilanların yayımlandığı tarih itibari ile başlamış olup en geç 4 Ekim 2022 tarihine kadar yapılması gereklidir. Başvurular sadece istenen belgelerle birlikte yapılacak. Başvuru bilgileri için ve ilanların tam metinleri için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Personel Alımı İlanı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Personel Alımı İlanı