İçişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak. Resmi Gazetede 5 Nisan 2023 tarihi ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre İçişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Göç İdaresi Başkanlığı yönetim hizmetleri Genel Müdürlüğü Bilgi işlem daire başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 15 sözleşmeli personel alımı yapılacağı açıklandı. Bu kapsamda adaylara yapılacak sözlü sınav ele alınacak olup Kontenjan dağılımı ve başvuru şartları haberde.

Sözleşmeli Personel Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

İçişleri Bakanlığı toplamda 15 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımı yapılacak. Buna göre alımlar lisans seviyesinde Bilişim Personeli kadrosunda gerçekleştirilecek. Buna göre,

  • 1 Kıdemli Veri Tabanı Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Sistem Uzmanı,
  • 4 Kıdemli .net Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Java Uzmanı,
  • 1 Sistem Uzmanı,
  • 3 .Net Uzmanı,
  • 1 Ağ Uzmanı,
  • 2 Analiz ve test Uzmanı,
  • 1 İş Zekası Uzmanı,

Başvuru İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi sözleşmeli personel alımında genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacak.

Özel Şartlar Nedir?

Her meslek için adaylardan özel nitelikler aranacak. Bu kapsamda adayların ortak olarak en az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

KPSS Detayı Nedir?

Bakanlık sözleşmeli personel alımında adaylardan KPSS Şartı aranacak. Ancak KPSS Puanı olmayan adyaların da başvurusu alınacaktır. Buna göre KPSS Puanı ile yapılacak başvurularda P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

KPSS puanı olmayan adayların da puanı 70 olarak ele alınacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Bakanlık Göç İdaresi Başkanlığı personel alımı başvuruları Nisan ayı içerisinde alınacak. Buna göre başvurular sadece Elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihleri: 10 - 23 Nisan 2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

İLANIN TAM METNİ