İçişleri Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Bakanlığa bağlı olan Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Merkez teşkilatına sözleşmeli personel alımı yapılacağı bildirildi. Bu kapsamda EGM hizmet sınıfı dışında görevli kadrolu ve sözleşmeli personel yönetmeliği kapsamında olmak üzere 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında görevlendirilmek üzere Merkez Teşkilatına 21 sözleşmeli Destek personeli ( Hizmetli ) alımı gerçekleştirilecek. Başvuru için adaylardan aranan şartlar ve başvuru bilgileri beli oldu. Bu doğrultuda yayımlanan ilan için başvurular Ağustos aynda başlayacak. İlanın detaylarını İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Başvurular Ağustos'da Başlıyor!

EGM hizmetli alımı başvuruları Ağustos ayında başlayacak. Buna göre EGM Personel alımı na başvuru yapmak isteyen adayların bazı şartları sağlıyor olmaları gereklidir. tüm niteliklere sahip olan adaylar başvurularını sadece EGM kariyer adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Başvuru Tarihleri: 1 - 5 Ağustos 2022

Başvuru Adresi: https://isealımkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

Hizmetli Alımı İlanına Kimler Başvuru Yapabilecek?

EGM hizmetli alımına başvuru için adayların genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. Ayrıca özel olarak ise, KPSS, Eğitim gibi niteliklerin sağlanıyor olması şarttır.

Genel Şartlar:

Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartları aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

EGM Destek Personeli alımı için özel olarak, Eğitim, KPSS, Yaş şartları aranacak.

KPSS Taban Puan Kaç?

2020 yılı KPSS ortaöğretim düzeyinde KPSS-P94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Eğitim Şartı:

Herhangi bir ortaöğretim ( Lise veya Dengi ) okul mezunu olmak.

En Fazla Kaç Yaş Başvuru Yapabilir?

Yapılacak sınav için 01.01.2022 tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 40 yaşını tamamlamamış olmak.

Sağlık Şartı Var Mı?

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim