İçişleri Bakanlığından personel alımı hakkında duyuru. Geçtiğimiz aylarda yayımlanmış olan İçişleri Bakanlığı 3546 personel alımı hakkında duyuru geldi. Bakanlık 657 sayılı devlet memurları kanunu 4/B kapsamında olmak üzere sözleşmeli personel alımı yapılacağını bildirmişti. Bu yönde Bakanlıktan az önce gelen duyuru ile sözlü sınav tarihleri ve detayları belli oldu.

Hangi Kadrolar İçin Sözlü Sınav Yapılacak?

İçişleri Bakanlığı Merkez ve Taşra teşkilatlarındaki eksikliği gidermek üzere personel alımı ilanı yayımlamıştı. Merkez teşkilatına 243 ve Taşra Teşkilatına 3303 personel alımı yapılacağı bildirilmişti. Buna göre,

Taşra Teşkilatına, 844 Destek personeli ( 212 Şoför ve 632 Temizlik Personeli ), 320 Silahlı Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 1984 Büro Personeli, 2 Elektrik Elektronik Teknikeri, 16 Programcı, 4 Bilgisayar Mühendisi, 120 Sosyal Çalışmacı, 2 Arşiv Uzmanı ve 11 Avukat alınacak.

Merkez Teşkilatına, 60 Destek Personeli ( 10 Şoför ve 50 Temizlik Görevlisi ), 114 Büro personeli, 1 Harita Teknikeri, 1 Mütercim tercüman, 11 Şehir Plancısı, 25 Mühendis ( 2 Harita, 3 İnşaat, 2 Endüstri, 2 Yazılım, 5 Elektrik Elektronik, 4 Makine, 7 Bilgisayar ), 1 Diğer Teknik Hizmet Personeli Grafiker, 1 Programcı, 1 Sosyal Çalışmacı, 2 Psikolog, 5 Avukat, 1 Arşiv Uzmanı ve 20 Kağıt Restoratörü alımı yapılacak.

Sözlü Sınav Hakkında Duyuru!

Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar; sözlü sınav tarih/saat/yer bilgisini 25 Temmuz 2022 tarihinde e-Devlet üzerinden “İçişleri Bakanlığı/e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler” başlığı altında yer alan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığı ile açılan uygulamadaki “Başvurularım” sekmesinden takip edebileceklerdir. Sınav ile ilgili bilgilendirmeler için adaylara ayrıca herhangi bir yazılı bildirim yapılmayacaktır.

Sözlü Sınav Belgeleri Nedir?

Adayların sözlü sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve onaylı kimlik belgelerinden (T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya geçerlilik süresi bitmemiş pasaport) herhangi birini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Söz konusu belgeleri ibraz edemeyen adaylar sınava alınmayacak olup, bu adaylar konu ile ilgili olarak herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır.

SORGULAMA EKRANI: https://pysweb.e-icisleri.gov.tr/SinavBasvuruIslemleri/AdayProfil/AdayBasvurulari