Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı için ilan yayımlanmıştı. Türkiye Genli yapılan Yurt Yönetim personeli alımı için rekor sayıda başvuru yapıldı. Adayların merakla beklediği ilan için süreç tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı yayımladığı ilan ile 81 Şehir Taşra teşkilatında görevlendirmek üzere Yurt Müdürlüklerine Yurt Yönetim Personeli alımı gerçekleştirilecek. Başvuru sonrası adaylara değerlendirme yapılacak sözlü sınav yapılacak. Sözlü sınav sonucuna göre aday ataması yapılacaktır.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapıldı?

GSB Yurt Yönetim personeli alımı başvurusu KPSS Puanı ile yapılmış olup Değerlendirmelerde KPSS Puanına göre yapılacak. En yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile adaylar belirlenecektir.

3600 Aday Seçildi!

GSB daha öncede belirttiği gibi KPSS puan sıralaması ile kadro sayısının 3 katı aday seçerek sözlü sınava davet edildi. Bu yönde kadro sayısı 1200 olmakla beraber sözlü sınava 3600 aday katılacaktır. Her şehir için ayrı değerlendirme yapılacak.

Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Yurt Yönetim Personeli alımı başvurusu 10 - 14 Ekim 2022 tarihi arasında alınmıştı. Merakla beklenen başvuru sonuçları açıklanarak Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar açıklandı. Başvuru sonuçları kariyer adresi üzerinden elektronik ortamda sorgulanacaktır.

Başvuru Sonuç Sorgulama Ekranı: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sınav tarihleri ve yerleri Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı kariyer kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden Sınavlarım/Mülakatlarım başlığı altından ilan edilmiş ayrıca başvuru sırasında beyan etmiş oldukları e-posta adreslerine [email protected] adresi üzerinden sınav tarihi ve yerlerine ilişkin bilgiler içeren mail gönderilmiştir.

KPSS Taban Puan Ataması Kaç Olacak?

Adayların merak ettiği bir diğer konu ise KPSS Taban puan atamasının kaç olacağı oldu. Taban 60 KPSS Puanı ile başvuru alınmış olup yapılacak değerlendirmeye göre en düşük atama puanı 75 olarak beklenmektedir.

Yurt Yönetim Personeli Alımı Sınav Konuları Nedir?

Yurt Yönetim Personeli alımı için Sözlü Sınav yapılacak. Sınav Ankara'da Sınav komisyonu üyeleri ile gerçekleştirilecektir. İlgili sınavda adaylara,

1) Görevin gerektirdiği mesleki alan bilgisi (Genel mevzuat ile Bakanlığımız mevzuatı vb.) (50 puan),

2) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan),

3) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan),

4) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan),

5) Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan),

6) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan),

konularından 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

Sözlü Sınav Tarihleri Açıklandı!

Başvuruları onaylanan ve 2022 Yılı Yurt Yönetim Personeli Alımı sözlü sınavına katılmaya hak kazanan adayların sınavları 21 – 26 Kasım 2022 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecektir.

Yurt Yönetim Personeli Maaşları Ne Kadar?

En çok merak edilen konulardan biriside Yurt Yönetim personeli maaşları belli oldu. Görevine yeni başlayan lisans mezunu Yönetim personeli için 8.500 TL maaş verilecektir.

Sonuç Açıklama Duyurusu:

Editör: TE Bilisim