Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 yılı 6200 Personel alımı yapıyor. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden 6200 Personel alımı yapılıyor. Başvuru sonuçları kapsamında adaylara sözlü sınav yapılacaktır. KPSS Puan sırasına giren adaylar sözlü sınav tarihleri ve sonuç sorgulama detayları haberde.

6200 Sözleşmeli Personel Alımı Kontenjanları:

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere yayımladığı personel alımı ilanı ile,

  • KKÖ ( Kur’an Kursu Öğreticisi ) 1300 Personel,
  • İH ( İmam-Hatip ) 4600 Personel,
  • MK ( MüezzinKayyım ) 300 Personel,

alımı gerçekleştirilecek.

İLAN DETAYLARI: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/diyanet-6200-personel-kko-ih-mk-alimi-ilani-2023-en-az-lise-h43499.html

Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Diyanet İşleri Başkanlığından gelmiş olan duyuruya göre 6200 personel alımı sonuçları açıklandı. 2​022 Yılı Diyanet Akademisi Aday Din Görevlisi (KKÖ, İ-H, M-K) Alımı Sınavına başvuran adaylardan sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar, Sınav Giriş Belgesini sinav.diyanet.gov.tr​ adresinden alabileceklerdir.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapıldı?

Diyanet Sözleşmeli personel alımı başvuruları KPSS Puanı ile yapıldığından değerlendirmelerde KPSS puanına göre yapılacaktır. Bu kapsamda adayların Lise için KPSSP122, Ön Lisans için KPSSP123 ve Lisans mezunları için KPSSP124 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı üzerinden yapılacak değerlendirme ile en yüksek puandan en düşük puana kadar atama yapılacak.

KPSS Taban Puan Kaç Olur?

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımları başvuruları Taban 50 Puan ile yapılıyor. Atamalarda da 50 Taban Puan ile atama yapıldı. Atamalara ilişkin detaylar şöyle;

Kimler Sınava Katılamayacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre 6200 kişilik boş kontenjan için sözlü sınav yapılacak Ancak Kimlik belgesi ve sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı ve pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA