Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Başkanlığın resmi internet adresi üzerinde yayımlanmış olan ilan ile Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 120 Personel Alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu ilan ile Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışında görevlendirmek üzere yurt dışındaki vatandaş, soydaş ve dindaşların kültürel bağlarının korunması güçlendirilmesi dini konularda gerekli faaliyetlerin yürütülmesi amacı ile Sözleşmeli Din görevlisi alımı gerçekleştirecek.

120 Din Görevlisi Kontenjan Bilgisi Nedir?

Yurtdışı Din Görevlisi Başvuru Şartları Nelerdir?

- İlgili ülke vatandaşlığına veya süresiz oturma iznine sahip olmak,

- Lisans düzeyinde dinî yükseköğrenim mezunu olmak veya Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurt dışında bir İslam ilahiyatı bölümü mezunu olmak,

- Alım yapılacak ülke için geçerli dil için Son başvuru tarihi itibari ile son 5 yıl içerisinde geçerlilik süresi dolmamış olan Dil de YDS den en az 50 puan almış olmak gereklidir.

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- İstihdam edilecek ülkede görev yapmasına engel herhangi bir sorunu olmamak,

- Yürütülecek hizmetlerin gerekli kıldığı ölçüde Türkçe bilmek ve Türkçeyi kullanma becerisine sahip olmak,

- İtikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslam törelerine uygunluğunun çevresinde bilinir olduğu şeklindeki ortak niteliği taşıyor olmak,

- Yurt dışı hizmetinin gerektirdiği temsil yeteneğine sahip olmak,

Din Görevlisi Alımı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı din görevlisi alımı için adaylar başvurularına 1 Temmuz 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 5 Ağustos 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/DisIliskiler/SozlesmeliDinGorevlisiBas vuruFormu.aspx linkinden mesai bitimine kadar başvuruda bulunabileceklerdir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim