Dışişleri Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Bakanlıktan gelmiş olan duyuruya göre Slovenyada bulunan Büyükelçilik bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere sözleşmeli personel alımı yapacak. Buna göre Bakanlık yayımladığı ilana göre Lünyana Büyükelçiliği Türk Uyruklu adaylar içerisinden sözleşmeli sekreter alımı gerçekleştirecek. Başvuru için adaylardan eğitim, Dil ve yaş gibi özel nitelikler aranacak.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Dışişleri Bakanlığı memur alımı Slovenya da bulunan Lübliyana Büyükelçiliği sözleşmeli Türk Uyruklu 1 Sekreter alacak. Alımlar sınav ile gerçekleştirilecek.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Bakanlık başvurusu için adaylardan  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, En az lise veya dengi okul mezunu olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Çok iyi derecede İngilizce ve türkçe biliyor olmak ve Tercih sebebi olarak ta  Slovence, Boşnakça, Hırvatça veya Sırpça biliyor olmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Bakanlık başvurusu için süreç başladı. sadece İnternet üzerinden yapılacak başvurular geçerli olacaktır. Bunun dışında yapılacak başvıurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru Tarihleri: 26 Ağustos - 11 Eylül 2022

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/disisleri-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

İLANIN TAM METNİ