Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapacak. Az Önce Bakanlıktan gelmiş olan ilana göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği eksikliği karşılamak üzere Almanyada hizmet vermekte olan Stuttgart Başkonsolosluğu sekreter alımı yapacak. Alımlar Türk Uyruku adaylar içerisinden gerçekleştirilecek olup KPSS siz personel Alımı yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Şartlar nedir?

KPSS siz Personel Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Stuttgart Başkonsolosluğu bünyesine kadın Erkek adaylar içerisinden olmak üzere KPSS şartı aranmaksızın 2 kişilik kadro ile sözleşmeli sekreter alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru İçin Hangi Şartlar Aranacak?

Dışişleri Bakanlığı Stuttgart Başkonsolosluğu personel alımı için adaylardan genel olarak;

" Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " gibi genel şartlar aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Sınav tarihi itibarıyla 41 yaşından gün almamış olmak, 
  • En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,
  • Çok iyi derecede Almanca ve Türkçe bilmek,
  • Bilgisayar kullanabilmek.
  • Her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek (Sağlık Kurulu Raporu istihdam edilecek adaylardan istenir),

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Stuttgart Başkonsolosluğuna başvurular sadece İnternet üzerinden yapılacak. Sınav, Stuttgart/Almanya’da düzenlenecek olup adayların pasaport, vize ve seyahat işlemleri tamamen kendi sorumluluklarında olacaktır.

Başvuru Tarihleri: 23 Haziran - 9 Temmuz 2023

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/disisleri-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

İLANIN TAM METNİ