Dışişleri Bakanlığı yeni memur alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Bakanlıktan gelmiş olan ilana göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Kenya da bulunan Nairobi Büyükelçiliği bünyesinde istihdam edilmek üzere sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Büyükelçilik bünyesine Türk Uyruklu adaylar içerisinden olmak üzere Sözleşmeli Sekreter alımı gerçekleştirilecek. Alımlar Sınavla belirlenecek. Bu kapsamda sınav masrafları ve Vize Yol ücreti adayların kendisine sati olacaktır.

Başvuru Şartları Nedir?

Adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " gibi şartlar aranacaktır.

KPSS Şartı Yok!

Dışişleri Bakanlığı söz konusu Sekreter Alımı ilanı için herhangi bir KPSS Şartı aramayacak. KPSS siz Memur alımı diğer özel niteliklere göre gerçekleştirilecektir.

Kontenjan Özel Şartları nedir?

  • Sınav tarihi ile 41 yaşından gün almamış olmak,
  • En az lise ve dengi okul mezunu olmak,
  • Çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmek,
  • Bilgisayar kullanabilmek.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Bakanlık memur alımı başvuruları 9 Haziran 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 26 Haziran 2023 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece Elektronik ortamda olmak üzere kariyer adresinden yapılacaktır

İLANIN TAM METNİ