Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Yurtdışından personel alımı gerçekleştirilecek. Yayımlanan ilan için detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Bakanlık Personel Alımı Kontenjan Bilgisi:

Dışişleri Bakanlığı resmi internet adresi üzerinde yayımladığı personel alımı ilanına göre alımlar Norveç te bulunan Oslo Büyükelçiliği bünyesine istihdam edilmek üzere gerçekleştirilecektir. Toplamda 1 kişilik kadro için Türk Uyruklu adaylar alınacak.

En Az Lise Mezunu Başvuru Alınacak!

Bakanlık bünyesine sözleşmeli Sekreter alımı için en az lise mezunu adayları alacak. Buna göre adayların " En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak " şartını sağlıyor olmaları gereklidir.

Yaş, Yabancı Dil Şartları Var!

Alımlar Norveç'te yapılacağından adayların Norveççe biliyor olmaları tercih sebebidir. Ancak Türkçe ve İngilizce bilmek zorunludur. Yaş için ise 41 yaşından gün almamış olan adaylar başvuru yapabilecek.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Şartları sağlayan adaylar başvurularına 10 Mart 2023 tarihi ile başlayacak olup en geç 24 Mart 2023 tarihine kadar başvurularının yapılmış olması gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece Dışişleri Bakanlığı, Kariyer Kapısı- Kamu İşe Alım sekmesinden ve Kariyer Kapısı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden alınacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim