Dışişleri Bakanlığı Memur Alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Bakanlık resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanan ilan ile sözleşmeli personel alınacak. T.C. Berlin Büyükelçiliği, bünyesinde istihdam etmek üzere Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter pozisyonu için sınavla personel alımı yapacaktır. Aşağıda belirtilen niteliklere sahip adaylar arasından seçim yapılacaktır:

Adaylarda Aranan Nitelikler:

Bakanlık adaylardan genel ve özel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 41 yaşından gün almamış olmak, Lise veya denk okul mezunu olmak, Kamu haklarından yoksun bulunmamak, Yüz kızartıcı suçlardan hüküm giymemiş olmak, Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış olmak, Sağlık kurulu raporuyla her türlü iklim koşullarında görev yapabileceğini belgelemek, Çok iyi derecede Almanca ve Türkçe bilmek, Bilgisayar kullanma becerisine sahip olmak" şartşarı aranacak.

KPSS Şartı Aranmıyor!

İlgili ilan için adaylardan herhangi bir KPSS Şartı aranmaycaktır. Bu kapsamda alımlar için belirtilen şartları sağlıyor olmak gereklidir.

Başvurular ne Zaman?

Başvurular 17 Haziran - 3 Temmuz 2023 tarihleri arasında e-Devlet sistemi üzerinden alınacak. Adayların başvurularını tamamladıktan sonra gerekli belgeleri 10 Temmuz 2023 tarihine kadar Berlin Büyükelçiliği'ne teslim etmeleri gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ