Dışişleri Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce gelen ilana göre Bakanlık bünyesindeki eksikliği gidermek için Türk Uyruklu adaylar içerisinden istihdam edilmek üzere Sözleşmeli 1 Sekreter alımı gerçekleştirilecektir. Adaylardan aranan başvuru şartları ve kontenjan bilgisi haberde.

KPSS Şartı Aranmıyor!

Bakanlık memur alımı için adaylardan herhangi bir KPSS Şartı aranmayacaktır. Yapılacak sınav ile adaylar belirlenecek olup herhangi bir KPSS şartı aranmayacaktır.

Başvuru İçin Hangi Şartlar Aranacak?

Bakanlığa bağlı olan Sidney Başkonsolosluğu bünyesine Sekreter alımı için adaylardan genel olarak;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gereklidir.

Mezuniyet Şartı Nedir?

En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak şartı aranacak.

Yaş Şartı Nedir?

Sınav tarihi itibarıyla 41 yaşından gün almamış olmak gereklidir.

Yabancı Dil Şartı Nedir?

Çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmek gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı Sidney Başkonsolosluğuna personel alımı için adaylar başvurularını 19 Haziran 2023 tarihi ile 10 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleştireceklerdir. Başvurular sadece e-Devlet şifresi ile yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURU ADRESİ: https://www.turkiye.gov.tr/disisleri-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim