Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlandı. Bakanlık kariyer sayfası üzerinde yayımladığı ilana göre Hollanda Personel Alımı kapsamında Amsterdam Başkonsolosluğu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere sözleşmeli Türk Uyruklu adaylar içerisinden olmak üzere 1 Sözleşmeli Sekreter alımı gerçekleştirilecektir. Alımlar Sınav ile belirlenecek olup herhangi bir KPSS şartı talep edilmemektedir.

Sözleşmeli Memur Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Dışişleri Bakanlığı Büyükelçilik bünyesindeki eksikliği gidermek üzere alımını yapacağı sekreter adaylarından,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi şartlar aranacak.

Ayrıca Özel Olarak ise,

  • Sınav tarihi itibari ile 46 yaşından büyük olmamak,
  • En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak,
  • Her türlü iklim şartlarında görevini yapmasına herhangi bir engeli olmamak,
  • Çok iyi derecede Hollandaca ve Türkçe biliyor olmak ve buna ek olarak İngilice biliyor olmak tercih sebebidir.
  • Bilgisayar Kullanabilmek,

gibi şartlar aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Sekreter alımı için başvurular başladı. Sadece Elektronik ortamda yapılacak başvurular kabul edilecektir. Buna göre 5 Aralık 2023 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 20 gün içerisinde yani 22 Aralık 2023 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular sadece e-Devlet şifresi ile gerçekleştirilecektir. Aşağıdaki başvuru ekranını kullanabilirsiniz.

Başvuru Tarihleri: 5 - 22 Aralık 2023

Başvuru Ekranı: https://www.turkiye.gov.tr/disisleri-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

İLANIN TAM METNİ BURADA

Başvuru İçin İstenen Belgeler Nelerdir?

1. Özgeçmiş (CV) (Adayın adresi, telefon numarası ve e-posta adresine de özgeçmişte yer verilmelidir.),

2. Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip adayların pasaport örneği ile işlem görmüş sayfaları (Kariyer Kapısı Platformu’na tek bir belge halinde yüklenmesi gerekmektedir.),

3. Nüfus cüzdanının (T.C. kimlik kartının) aslı veya onaylı sureti,

4. En son mezun olunan okuldan alınan diplomanın aslı veya onaylı sureti (yurt dışındaki okullardan mezun olan adayların lise veya üniversite diplomalarından birine ilişkin Eğitim Müşavirlikleri/Ataşelikleri, Millî Eğitim Bakanlığı ya da Yükseköğretim Kurulundan alacakları denklik belgelerini, Kariyer Kapısı Platformu üzerinden yapılan başvuru sırasında “Ek Dosya” bölümündeki “Denklik Gösterir Belge” alanına yüklemeleri gerekmektedir.),

5. Erkekler için askerlik kesin terhis belgesi veya askerlikle ilişiği olmadığına dair belge,

6. Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet renkli vesikalık fotoğraf,

Editör: TE Bilisim