Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlandı. Yurt Dışı personel almı kapsamında olmak üzere Amerika'da istihdam edilmek üzere Los Angeles Başkonsolosluğu bümnyesine sözleşmeli olarak Türk Uyruklu adaylar içerisinden Sekreter Alımı gerçekleştirilecek. Sözleşmeli Sekreter alımı için adayların belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir.

Amerika Personel Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Dışişleri Bakanlığının Amerika'da Los Angeles bulunan başkonsolosluğunda görevlendirilmek üzere sözlşemeli olarak 1 Sekreter alımı gerçekleştirilecek. Alımlar Türk Uyruklu adyalar içerisinden yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nelerdir?

Los Angeles Başkonsolosluğu sekreter alımı için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak " gibi şartlar aranacak.

Ayrıca Özel olarak ise;

  • Yapılacak Sınav Tarihi ile 41 yaşından büyük olmamak,
  • En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak,
  • Çok İyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmek,
  • Bilgisayar Kullanabilmek,

gibi özel şartlar aranacak.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı Los Angeles Başkonsolosluğu bünyesine Yurt Dışı memur alımı için başvurular sadece Şubat ayı içerisinde alınacaktır. 1 Şubat 2023 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 15 Şubat 2023 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece Dışişleri Bakanlığı kariyer adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir.

İLANIN TAM METNİ BURADA

YURTDIŞI İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA