Diyanet İşleri Başkanlığı sözleşmeli personel alımı için ilan yayımladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek üzere dini yüksek ihtisas, dini ihtisas, eğitim merkezleri, Kur’an kursları ile Kur’an kursu yurt ve pansiyonlarında görevlendirmek üzere 730 kişilik boş kadro ile Şoför ve Aşçı alımı gerçekleştirilecek. Adaylardan bazı nitelikler talep edilecek olup Sizlerle paylaşıyoruz.

Aşçı ve Şoför Kontenjan Dağılımı Nedir?

Diyanet toplamda 730 kişilik kadro ile görevlendirilmek üzere Lise ve Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden sözleşmeli personel alımı yapılacak. Bu kapsamda;

  • Lise mezunu 51 Şoför ( Erkek ),
  • Ön Lisans Mezunu 679 Aşçı (235 Kadın ve 444 Erkek ),

Başvuru İçin Adaylardan Aranacak Şartlar ne Olacak?

Diyanet İşleri Başkanlığının AŞçı ve Şoför almı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu yönde özel olarak ise, KPSS, Eğitim ve mesleki nitelikler aranacaktır.

KPSS Şartı nedir?

2022 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans için P93 ve Lise için P94 puan türünden en az 50 Puan almış olmak gereklidir.

Yaş Şartı Var Mı?

DİB perosnel alımı için yaş şartı talep edilecek. Bu kapsamda adayların 18 yaşını doldurmuş ve 35 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir. 

Şoför Alımı özel Şartları:

Lise mezunu olmak, Geçerlilik süresi dolmamış D sınıfı sürücü belgesine veya 01.01.2016 tarihinden önce alınmış E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. Vardiyalı çalışmaya engel bir durumu bulunmamak.

Aşçı Alımı Özel Şartları:

Yükseköğretim kurumlarının ön lisans düzeyinde eğitim veren aşçılık bölümleri ile bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak.

Başvurlar ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı başvuruları için süreç başlamıştır. Diyanet aşçı ve Şoför alımına başvuru yapacak adaylar en geç 5 Mayıs 2023 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

ŞOFÖR MAAŞLARI: https://www.isinolsa.com/maaslar/sofor-maaslari-2023-kamu-ve-ozel-sofor-maas-farki-nedir-h39299.html

AŞÇI MAAŞLARI: https://www.isinolsa.com/maaslar/kamuda-2023-yili-asci-ve-asci-yardimcisi-maaslari-ne-kadar-h40460.html

Yukarıdaki ilgili bağlantılardan kamuda görev yapmak isteyen adaylar personel maaşlarına ulaşabilirsiniz. 

İLANIN TAM METNİ BURADA