Diyanet İşleri Başkanlığıpersonel alımı gerçekleştirecek. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda ve niteliklerde personel alımı yapılacağı açıklandı. Başvuru süreci başlamış olan ilan için detayları sizlerle paylaşacağız.

Başvuru Kontenjan Dağılımı Nedir?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere 12 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Buna göre Lisans mezunu adaylar içerisinden " Mütercim Tercüman, Yönetmen, Yazma Eser Uzmanı ve Tashihçi " alımı gerçekleştirilecektir.

KPSS Başvuru Şartı Nedir?

Sözleşmeli personel alımı için adayların Mütercim tercüman kadrosunda en az 50 KPSS Puanına sahip olmaları gerekecektir. 

Mesleki Uygulama sınavı sonucu ile alım yapılacak diğer meslekler için ise KPSS Şartı aranmayacaktır.

Başvuru Ekranıu Açıldı!

Diyanet İşleri Başkanlığı sözleşmeli personel alımı başvuruları için süreç 12 Eyllü 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 26 Eyllü 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece Online olarak Diyanet İşleri Başkanlığı resmi kariyer adresi olan sinav.diyanet.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

Başvuru Diğer Şartları Nelerdir?

DİB perosnel alımında adyalardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesimndeki nitelikler aranacaktır. Ayrıca 35 yaşından büyük olmamak şartıda aranacaktır. Alanına göre başvuru şartlarına ve tam metnine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/diyanet-kpss-50-puan-ile-ve-kpss-siz-sozlesmeli-personel-alimi-ilani-2022-h42617.html

Editör: TE Bilisim