Devlet Su İşleri Sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce DSİ yayımladığı personel alımı ilanına göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere DSİ Genel Müdürlüğü Teknoloji Dairesi Başkanlığına görevlendirmek üzere 7 sözleşmeli personel alımı yapılacağı açıklandı. Yüksek maaş imkanı ile olmak üzere 6 farklı alanda Bilişim Personeli alınacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere DSİ Personel alımı ilanı hakkında detayları aktaracağız.

DSİ Sözleşmeli Personel Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Devlet Su İşlerine sözleşmeli personel kapsamında 7 kişi alınacak. Buna göre,

  • 1 Kişi Kıdemli Sistem Uzmanı,
  • 1 Kişi Kıdemli Veritabanı Uzmanı,
  • 2 Kişi Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Kişi Front-END ( Önyüz ) Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Kişi Mobil Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Kişi Yazılım Analiz ve Tasarım Uzmanı,

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Devlet Su İşlerine personel alımı kapsamında yayımlanmış olan ilana göre adaylardan genel olarak 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca Bunun dışında, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Esnek çalışma saatlerine ve yoğun çalışma temposuna uyum sağlayabiliyor olmak gereklidir.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Her pozisyon için adaylardan özel şartlar aranacak. Ancak her kadro için Özel Ortak olarak,

Eğitim Şartı: En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir.

Belgeleme ve raporlama usulüyle çalışmaya yatkın, uzaktan çalışmaya, esnek çalışma saatlerine ve şehir dışı görevlendirme imkanına açık olmak.

KPSS Detayı Nedir? KPSS siz Personel Alınacak Mı?

DSİ Sözleşmeli personel alımında adaylardan KPSS Şartı aranacak. Ancak KPSS puanı olmayan adaylardan da başvuru alınacaktır. Bu yönde adayların 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Aynı zamanda YDS'den de puan almış olmak gereklidir.

KPSS Puanı ile yapılacak başvurularda %70 KPSS ve %30 YDS puanı değerlendirmesi kullanılacak.

KPSS siz yapılan Başvurularda ise puanı 70 olarak ele alınarak %70 KPSS ve YDS %0 olarak değerlendirilecektir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

DSİ Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı başvurusu 12 Ekim 2022 tarihinde başlamış olup en geç 10 gün içerisinde yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece İnternet üzerinden gerçekleştirilecek.

Başvuru Tarihleri12/10/2022 - 23/10/2022

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim