Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personel alımı yapacak. Az Önce Resmi Gazetede yayımlanmış olan karar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak adına 895 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Söz konusu 24 Şubat 2023 tarihi ile yayımlanmış olan Resmi gazete kararı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamarında Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına dair Esaslarda değişiklik kapsamında personel alımı hakkında duyuru geldi.

895 Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak!

Ülkemizde meydana gelmiş olan Deprem felaketinden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personel istihdamı konusunda düğmeye bastı. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Afet Riski Altında Bulunan alanların dönüştürülmesi kapsamında 895 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecektir.

Alım yapılacak kadrolar ise;

  • 542 Mühendis,
  • 110 Mimar,
  • 102 Şehir ve Bölge Plancısı,
  • 76 Avukat,
  • 65 Uzman,

olmak üzere toplamda 895 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımı yapılacak.

24 Şubat Resmi Gazete Kararı:

Başvuru Şartları Ne Olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sözleşmeli personel alımı kapsamında adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu yönde adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi nitelikler aranacaktır.

KPSS Şartı Olacak Mı?

Bakanlığın sözleşmeli personel alımları Lisans seviyesinde mezun adaylardan yapılacak. Buna göre 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

İLAN YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim