Boğaziçi Üniversitesi personel alımı yapacak. 12 Kasım 2022 tarihli resmi gazetede yayımlanmış olan ilana göre Boğaziçi Üniversitesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere tam zamanlı istihdam edilmek üzere 2022 Yılı KPSS puanı ile sözleşmeli bilişim personeli alımı gerçekleştirilecek. Buna göre Boğaziçi Üniversitesi personel alımı kontenjanları ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Alım Yapılacak Kontenjanlar Hangileridir?

  • 1 İş Geliştirme Uzmanı,
  • 2 Analiz, Veri ve Test Uzmanı,
  • 1 Donanım ve Ağ Destek Uzmanı,
  • 1 Bilgi Güvenliği Uzmanı,

Boğaziçi Üniversitesi personel alımı için yayımlanan ilana göre toplamda 5 sözleşleşmeli personel alacak. Sınava kadro sayısının 10 katı adat çağırılacak olup Maaşlar ise aylık brüt ücretin iki katı olacaktır.

Adaylardan Aranan Başvuru Şartları Nelerdir?

Boğaziçi Üniversitesi personel alımı için adayların öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanun 48. maddesindeki niteliklerin sağlanıyor olması gerekmektedir. 

Özel olarak ise KPSS, YDS, Eğitim ve mesleki şartlar aranacak.

Eğitim Şartı Nedir?

En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir.

KPSS ve YDS şartı nedir?

Üniversiteye personel alımında adaylardan KPSS den P3 puan türünden en az 70 puan ve YDS den İngilizce dilinden puana sahip olmak şartı aranacaktır. 

Ancak KPSS Puanı olmayanlarında başvurusu Taban 70 olarak ele alınacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Üniversitenin perosnel alımı başvurusu 12 Kasım 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 15 gün içerisinde tamamlanması gereklidir. Buna göre en geç 27 Kasım 2022 tarihine kadar başvurular T.C. Boğaziçi Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı’na yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ