Dışişleri Bakanlığından gelmiş olan duyuruya göre Sözleşmeli Sekreter alımı başvurusu başladı. Bakanlık Fransada bulunan Pasi Başkonsolosluğundaki personel eksikliğini karşılamak üzere 1 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapılacak. Alımlar Sekreter kadrosunda olmak üzere sözleşmeli Türk Uyruklu adaylar içerisinden gerçekleştirilecektir. Peki kimler başvuru yapabilecek? Adaylardan hangi nitelikler aranacak? Yol ve sınav ücretini bakanlık karşılayacak mı? Detaylar İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Sözleşmeli Sekreter Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Fransa Paris Başkonsolosluğuna alımı yapılacak sekreter adaylarından genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi nitelikler aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Parsi Başkonsolosluğuna sekreter alımı için özel olarak, Eğitim, Yaş, Dil şartları aranacak. Bu yönde,

-  Sınav tarihi itibarıyla 41 yaşından gün almamış olmak,

-  En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,

-  Çok iyi derecede Fransızca ve Türkçe bilmek,

-  Bilgisayar kullanabilmek.

Başvurular Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

Dışişleri Bakanlığı Paris Başkoslosluğuna personel alımı başvuruları başladı. Adaylar başvurularını 19 Ağustos 2022 tarihi ile başlayıp en geç 5 Eylül 2022 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, sadece İnternet üzerinden e-Devlet şifresi  ile gerçekleştirilecektir. 

İLANIN TAM METNİ