Dışişleri Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce gelmiş olan ilan ile Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Nürnberg / Almanya’da Personel alımı yapılacak. Başvuru için süreç başlamış olup lise mezunu olan adaylar başvuruda bulunabilecekler. Bu kapsamda yayımlanan ilanlara göre Nürnberg Başkonsolosluğu bünyesindeki eksikliği gidermek üzere sözleşmeli personel alımı yapacak. Türk Uyruklu adaylar içerisinden yapılacak Sözleşmeli personel alımı ( Sekreter ) için lise mezunu olmak ve 41 yaşından küçük olmak gerekiyor.

Almanya Personel Alımı Başvurusu Başladı!

Başkonsolosluğa personel alımı başvuruları başladı. Adaylar başvurularına 18 Mayıs 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 3 Haziran 2022 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular sadece İnternet'ten e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu yönde aşağıdaki başvuru bilgilerini kullanabilirsiniz.

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/disisleri-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Başvuru Tarihleri: 18 Mayıs - 3 Haziran 2022

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nelerdir?

Dışişleri Bakanlığı memur alımı başvuruları için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Her Türlü iklim şartlarında görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir problemi olmamak" gibi nitelikler aranacak.

KPSS Şartı Yok!

Sözleşmeli Personel alımı için adaylara sınav yapılacak olup değerlendirmeleri yapılacak sınavlar ile gerçekleştirilecek. Bu kapsamda adaylardan KPSS Şartı aranmıyor.

En az Lise Mezunu Şart!

En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak.

41 Yaşından Küçük Olmak!

Sınav tarihi itibarıyla 41 yaşından gün almamış olmak gerekiyor.

Dil Şartı!

Çok iyi derecede yazılı ve sözlü Almanca ve Türkçe biliyor olmak gereklidir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim