Dışişleri Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Bakanlık resmi internet adresi üzerinde yayımlanmış olan sözleşmeli personel alımı ilanna göre Almanya Berlin Başkonsolosluğu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere en az lise mezunu adaylar içerisinden ve Türk Uyruklu adaylar içerisinden 2 Sözleşmeli Sekreter alımı yapılacak. Sekreter alımları ise sınav ile gerçekleştirilecektir. Peki kimler başvuru yapabilecek? Başvuru detayları nelerdir?

Sekreter Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Dışişleri Bakanlığının sözleşeli personel alımı için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Sağlık açısından her türlü iklim şartlarında çalışmayı kabul etmiş olmak" gibi şartlar aranacak.

Özel Başvuru Şartları İse;

  • Sınav tarihi itibarıyla 41 yaşından gün almamış olmak,
  • En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,
  • Çok iyi derecede Almanca ve Türkçe bilmek,

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı Berlin Başkonsolosluğu sözleşmeli personel alımı başvurusu 7 Nisan 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 23 Nisan 2023 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece İnternet ortamında olmak üzere yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ