Dışişleri Bakanlığı Yurtdışı Personel Alımı ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. 11 Kasım 2022 tarihi ile yayımlanmış olan ilana göre Almanya'da bulunan Münster Başkonsolosluğu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Türk Uyruklu adaylar içerisinden Sözleşmeli Sekreter alımı gerçekleştirilecek. Sözleşmeli Sekreter alımı için adayların bazı nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

 Dışişleri Bakanlığı 1 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre adaylardan genel olarak,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, iyi derecede Bilgisayar kullanabilmek, Çok iyi derecede Türkçe ve Almanca biliyor olmak şartları aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı Münster Başkonsolosluğu sözleşmeli sekreter alımı başvurusu 12 Kasım 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 28 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecektir. Buna göre adaylar başvurularını sadece istenen belgelerle birlikte e-Devlet üzerinden Dışişleri Bakanlığı, Kariyer Kapısı - Kamu İşe Alım sekmesinden ve Kariyer Kapısı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden gerçekleştireceklerdir.

Başvuru Yapacak Adaylar DİKKAT!

Başkonsolosluğun giriş sınavına katılmak isteyen adayların tüm masrafları kendilerine aittir. Bu kapsamda Sınav Münster/Almanya Federal Cumhuriyeti’nde düzenlenecek olup adayların pasaport, vize ve seyahat işlemlerinden kendileri sorumlu olacaklardır.

İLANIN TAM METNİ BURADA