Almanya personel alımı için ilan yayımlandı. Az Önce Dışişleri Bakanlığı Resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Münih başkonsolosluğu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Boş bulunan 1 kişilik kadro için sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Söz konusu ilana göre adaylardan herhangi bir KPSS Şartı aranmayacaktır. Peki kimler başvuru yapabilecek? Nasıl Başvuru yapılacak? detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Almanya Personel Alımı Kontenjan Bilgisi:

Almanya'da hizmet veren Münih Başkonsolosluğu bünyesine münhal bulunan 1 (Bir) sözleşmeli sekreter kadrosunda Türk Uyruklu Erkek veya Kadın adaylar alacak.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Münih Başkonsolosluğunun personel alımı çin adaylardan genel olarak;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Her türlü iklim şartlarında çalışmayı kabul etmiş olmak gibi genel şartlar aranacak.

Sekreter Alımı Özel Şartı:

Sınav tarihi itibarıyla 41 yaşından gün almamış olmak, En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,  Çok iyi derecede Almanca ve Türkçe bilmek, Bilgisayar kullanabilmek.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Almanya Münih Başkonsolosluğu personel alımında başvurular başlamış olup en geç 14 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece Elektronik ortamda olmak üzere Kariyer adresi üzerinden yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ BURADA