Akdeniz Üniversitesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere personel alımı ilanı yayımlamıştı. Farklı birim ve hastanelerde görevlendirilmek üzere 1283 kişilik boş kadro ile alım yapacağını bildiren Akdeniz Üniversitesi personel alımı başvuruların sona geldik. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde sizlere ilan hakkında detayları aktaracağız.

Başvurularda Son Gün!

Akdeniz Üniversitesi 183 personel alımı başvuruları için sona geldik. Başvuru süreci 29 Temmuz 2022 tarihi ile başlamasından sonra artık sona eriyor. En geç 12 Ağustos 2022 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Başvurular 183 kişilik kadro ile Eczacı, Fizyoterapist, Diğer Sağlık Personeli, Büro Personeli, Destek Personeli, Tekniker, Teknisyen, Destek Personeli, Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrolarında yapılacak. Alımlar ise,

  • Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi ( Hastane ) bünyesine 99 kişi,
  • Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı bünyesine 16 Personel,
  • Diş Hekimliği Fakültesine 15 Personel,
  • Ziraat Fakültesine 6 personel Alımı,
  • İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı 47 Personel,

olmak üzere toplamda 183 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecektir.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılıyor?

Akdeniz Üniversitesi personel alımı başvuruşları KPSS puanına göre yapılmaktadır. Bu yönde 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı aranıyordu. Bu kapsamda başvurularda KPSS puanı ele alınarak en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile adaylar belirlenecektir.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Başvuru sonunda yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın lisans mezunları için 2020 KPSS (P3), ön lisans mezunları için 2020 KPSS (P93) ve lise mezunları için 2020 KPSS (P94) puan sıralaması esas alınarak sözleşme yapmaya hak kazanan asıl ve yedek aday listesi ile işe başlaması için gerekli belgeler, bu belgelerin teslim edileceği yer ve zaman Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığının http://personel.akdeniz.edu.tr/ web adresinden ilan edilecektir. Bu ilan tebliğ mahiyetinde olacağından ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Başvuruların sona ermesinden sonra en geç 15 gün içerisinde sonuçların açıklanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim