Adalet Bakanlığı personel alımı için ilana çıktı. Geçtiğimiz günlerde Mütercim alımı yapacağını bildiren Bakanlık 17 Mayıs 2022 tarihi ile yayımladığı yeni ilan ile bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı yapacak. Bakanlık 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek 6 ncı maddesi ile Bilişim alanında toplamda 22 sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceğini bildirdi. Alım yapılacak kadrolar nelerdir? Kimler başvuruda bulunabilecek?

Bakanlık 13 Alanda Sözleşmeli Personel Alacak!

Adalet Bakanlığı yayımladığı ilana göre 22 kişilik kadro ile 13 farklı alanda personel alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda alımlar aşağıdaki kadrolarda gerçekleştirilecek.

Başvuru Süreci 18 Mayıs Başlıyor!

Adalet Bakanlığı yukarıdaki kadrolar için başvurularına 18 Mayıs 2022 tarihi ile başlayıp 15 gün devam edecek. Başvurular sadece adayların belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları ve başvuru tarihlerinde yapılan başvurular geçerli sayılacak.

Başvuru Ekranı: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

Başvuru Tarihleri: 18 Mayıs - 2 Haziran 2022

Başvuru Şartları Nelerdir?

Adaylardan başvuru için Kamu görevlisi kapsamında, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamındaki şartlar aranacak. Özel olarak ise Eğitim, KPSS, Program Dili, YDS şartları aranacak.

KPSS 60 Puan Almış Olmak Şart!

Adayların başvuru yapabilmeleri için 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. 

Lisans Mezunu Olmak Şartı Aranacak!

Başvuru için en az dört yıllık eğitim veren bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak şartı aranacak.

Yabancı Dil Şartı Nedir?

ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizce dilinden en az (D) düzeyinde puan almış olmak ya da YDS dışındaki İngilizce dil sınavlarında YDS (D) düzeyine eşdeğer ÖSYM tarafından belirlenen puanları almış olmak.

Program Dili Şartı:

Java programlama dili ile diğer programlama dillerinden en az iki tanesini bildiğini belgelemek.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim