Resmi Gazete Sözleşmeli Personel alımı ilanları yayımlandı. 23 Eyllü 2022 tarihi ile resmi gazetede yayımlanmış olan personel alımı ilanlarına göre 3 Üniversite bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere toplamda 8 Sözleşmeli personel alımı yapacaklarını bildirdiler. Bu kapsamda Üniversiteler farklı kadrolarda personel alımı faaliyetlerine devam edecekler. 2020 yılı KPSS Puanı ile personel alımı yapılacak olup değerlendirmelerde KPSS Puan sırası veya Yazılı veya sözlü sınav  ile değerlendirme gerçekleştirilecektir.

Üniversitelere 8 Personel Alımı Kontenjan Dağılımı:

Söz konusu ilan yayımlayan Üniversiteler toplamda 8 kilşilik kadro ile personel alacak. Alımlar;

  • Düzce Üniversitesi
  • Çankırı Karatekin Üniversitesi
  • Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi

tarafından gerçekleştirilecektir.

Kontenjan Dağılımı ve Detayları:

Düzce Üniversitesi

Üniversiteye 4 kişilik kadro ile Lise mezunu 1 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Ön Lisans mezunu 2 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve 1 Sağlık Teknikeri alımı gerçekleştirilecek.

Çankırı Karatekin Üniversitesi

Sözleşmeli Bilişim perosneli kadrosunda olmak üzere 1 Kıdemli Yazılım Uzmanı (A) ve 1 Kıdemli Yazılım Uzmanı (B) olmak üzere iki sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi

Üniversiteye 2 kişilik boş kadro ile 1 Büro personeli ve 1 Destek Personeli ( Bakım Onarım ) gerçekleştirilecek

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nelerdir?

Üniversiteler sözleşmeli personel alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

KPSS Şartı Ne Olacak?

Söz konusu Üniversiteler bünyelerine personel alımında KPSS şartı arayacak. Buna göre  2020 veya 2021 yılında yapılan KPSS'den  Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Üniversiteler Başvurular Nasıl Yapılacak?

Söz konusu ilanlar Resmi Gazetede 23 Eylül 2022 tarihi ile yayımlanarak başvuru süreci başlamıştır. Adayara başvuru için 15 günlük süre verilmiş olup en geç 7 Ekim 2022 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecektir. İlanlar hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Düzce Üniversitesi Personel Alımı İlanın Tam Metni

Çankırı Karatekin Üniversitesi  Personel Alımı İlanın Tam Metni

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Personel Alımı İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim