Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için alım yapacağını açıkladı. Yayımlanmış olan ilana göre başvuru yapacak adaylardan bazı nitelikler aranacak ve adaylar bu nitelikler doğrultusunda başvuru yapabileceklerdir. Ayrıca alım yapılacak iller farklı olup ilanın devamından bu detaylara ulaşabilirsiniz.

ALIM POZİSYONLARI NELERDİR?

Karayolları Genel Müdürlüğü farklı statü ve bölgelerde alım yapacağını açıkladı. Buna göre, Karayolları Genel Müdürlüğü Lise mezunu Eski hükümlü olan Düz işçi statüsünde Aydın 1, Denizli 1, Manisa 1, Uşak 1, Konya 1, Ankara 5, Düzce 1, Ordu 1i batman 1, Diyarbakır 1, Siirt 1, Giresun 1, Van 2, Erzurum 1, Antalya 3, Burdur 1, Bursa 2, Çanakkale 1, Erzincan 1 olmak üzere lize mezunu 30 eski hükümlü alacak. Ayrıca Eski hükümlü Önlisans mezunu, Bolu da 1 olmak üzere Eski hükümlü toplamda 31 kişi alacak.

Engelli pozisyonu için ise,  Lisans mezunu Ankara'da 2, Lise Mezunu İzmir 7, Ankara 2, Bolu 1, Düzce 1, Tokat 1, Şanlıurfa 1, Artvin 2, Giresun 2, Gümüşhane 1, Bitlis 1, Erzurum 1, Burdur 2, Kütahya 2, Erzincan 2 ve Kars 2 olmak üzere lize mezunu 28 kişi alacak. Önlisans mezunu ise, ANkara'da 2 olmak üzere engelli pozisyonu için toplamda 32 kişi alacak. 

Buna göre Karayolları Genel Müdürlüğü toplamda 63 kişilik boş kadro ile işçi alacağını belirtti.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumdan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme SınavındanLise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak, ( Engelli adaylar için EKPP ye girmiş olmak ) ve Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlayabilirler .Buna göre adaylar en geç 10 gün içerisinde başvurularını yapmak zorundadırlar. Başvurular 27 Haziran 2018 tarihinde başlayacak olup en geç 06 Temmuz 2018 tarihine kadar Türkiye İş Kurumuna yapılması gerekmektedir. Türkiye İş Kurumu tarafından gönderilen Sözlü sınav / mülakat listesinde yer alan adayların adreslerine Sözlü sınav / mülakat tarihi, yeri ve istenilen belgeleri bildirir tebligat gönderilecektir. Detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Önlisans Eski Hükümlü

Lise Eski Hükümlü

Lise Engelli

Önlisans Engelli

Lisans Engelli

Editör: TE Bilisim