Kamu ve özel firmalarda en çok alım yapılan mesleklerin başında şoför alımları gelmektedir. Buna göre kamuda çok sayıda makam şoförü alınırken, özel firmalarda ise yolcu şoförü, servis şoförü ve bir çok araç ile taşıma gibi şoför alımları yapılacak. Adayları şoför kadrolarındaki alımlara başvuru yapabilmeleri için ilgili kadrodaki aracı kullanmaya yetkili sertifikası yani ehliyetinin bulunması istenilmektedir.  Özel firmalarda çok sayıdaki personel açığının giderilmesi için İŞKUR üzerinden açıklanan ilanlara göre hangi kadrolarda alımlar yapılacak?

ALIM YAPILACAK ŞOFÖR KADROLARI;

Şoför kadrosundaki alımlarda hangi pozisyonlar için alımlar yapılacak. İŞKUR üzerinden açıklanan ilanlarda; Yük taşıma, Tır Çekici, Yolcu taşıma, kamyon şoförü, servis şoförü, kamyonet şoförü, makam şoförü, traktör şoförü, minibüs, taksi, kurtarıcı araç, otobüs kaptanı pozisyonlarda alımlar yapılacak. 

Toplamda 1.399 kişilik personel istihdamındaki alımlarda adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekiyor. Adayların alım yapılacak olan pozisyonlardaki araçlar için tecrübesinin bulunması ayrıca ilanlarda belirtilen eğitim şartları ile askerlik gibi diğer özel şartları taşımları gerekmektedir. Kamu kurumlarına yapılacak şoför alımlarına değinmek gerekirse, öğretmen evi yük taşıma kadrosunda şoför alımı yapacak. 2 kişilik geçici kadrodaki alımlar için son başvuru tarihi ise 5 Eylül olarak belirtilmekte. 

Adayların kamu ve özel firmaların istihdam edeceği bir çok poziyondaki şoför alımlarına başvuru yapabilmeleri için işkur üzerinden iş arama ekranına meslek alanına şoför yazmaları, işyeri türüne kamu yada özel yazarak aratmaları yeterli olacaktır.

İŞİN OLSA