Hayatımızın en fazla yapılan meslekleri arasında olan şoförlük ve belli bir ustalık ve el yatkınlığı isteyen aşçılık meslekleriyle ilgili olarak, İŞKUR üzerinden yayınlanan farklı duyurularla, toplamda 2.224 alım gerçekleşeceği bildirildi. Farklı gereksinimler, ustalığı belirtecek belgeler ve tecrübe arayan ilanlardan, sizlere uygun olanları seçerek; Kamu Kurumlarında veya Özel Sektörde iş bulma fırsatını yakalayabilirsiniz.

Hangi Sektörlerde Kaç Adet Alım Olacak?

Toplam 2.224 aşçı, aşçı yardımcısı, aşçı başı ve farklı araçların kullanılmasını sağlamak için ve farklı yeterlilikler gerektiren şoför alımı gerçekleştirilecek. Bin 115 (1.115) adet aşçı ve aşçı yardımcısı, bin 109 (1.109) adet ise; şoför alımı gerçekleşecek olması, farklı şehirlerde ve yeterlilikte olan vatandaşlar için umut kapısı oluyor.

Şoför ve Aşçı Alımlarında Şartlar Nelerdir?

Soğuk mutfak aşçısı, sıcak mutfak aşçısı, aşçı başı ve alacart mutfak aşçısı olarak farklı aşçılıklar; makam şoförü, taksi şoförü, ağır vasıta şoförü, kamyon ve kamyonet şoförü olarak da, farklı yeterliliklerin gerektiği şoför alım duyurusunun yayınlanmasını ardından, ortak gereksinimleri de sizlere sunuyoruz.

- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,

- En az 18 yaş olmakla birlikte, ilanlarda yaşta üst sınır belirlenmemiş,

- Kamu haklarından mahrumiyet olmamak,

- Alınacak olan pozisyona göre en az ortaokul, en fazla Lisans mezunu olmak ve belgelemek,

- Kamu kurumlarına başvuracaklar için, ilgili kuruluşlardan daha önce çalışmamış olmak,

- Şoförler için, kullanacağı araçların yeterliliğinde ehliyet belgesi (B, C, E sınıfı), SRC Belgeleri, makam şoförlüğü yaptığına dair eski iş yerinden resmi evrak, psiko teknik belgesi gibi evraklar,

- Aşçılığa başvuracaklar için; MEB onaylı aşçılık ve ustalık belgesi

gibi evraklar talep edilirken; bunları resmi olarak ibraz etme zorunluluğu bulunmaktadır.

Başvurular Ne Zamana Kadar Sürecek?

Farklı firmaların ve farklı kamu kuruluşlarının sunduğu alımlar, şu an aktif olarak devam etmektedir. Başvuru yapacak adayların halen daha şansları olmasına karşın; alımların ne zaman biteceği de, kurumlarla ilgili olarak değişkenlik göstermektedir. Her ilanın kendi sayfasından, bitiş tarihi öğrenilebilir.

Başvuruları Nasıl Yapabilirim?

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlara başvuru yapabilmek için, İŞKUR’a kayıtlı olmak, mevcutta çalışmıyor olmak ve iş arama kısmının aktif olması gerekmektedir. Daha sonrasında, ilgili pozisyon ve kurumun sunmuş olduğu alım sayfasından ilana başvuru yapabilirsiniz.