Türk Akreditasyon Kurumu ( TÜRKAK ) personel alımı için ilan yayımladı. Az Önce gelmiş olan ilana göre Türk Akreditasyon Kurumubünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Sözlü sınav ile değerlendirme yöntemi ile personel alımı yapacak. Buna göre TÜRKAK Destek Personeli kadrosundan olmak üzere İdari Hizmetler sınıfında 4 temizlik Personeli alımı yapılacak.

21 EYLÜL İTİBARİ İLE DÜZELTME İLANI GELDİ!

TÜRKAK perosnel alımı ilanı 15 Eylül 2022 tarihinde duyurulmuştu ve başvurular devam etmekteydi. Ancak az önce gelen yeni bir duyuru ile ilanda 21 Eylül 2022 tarihi ile düzeltme yapıldı. İlgili düzelme aşağıdaki gibidir:

Başvuru formu ve eki belgelerin incelenmesi sonucu Qyukarıda belirtilen şartları haiz olup, sözlü giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi ve sınav takvimi 4 Ekim 2022 tarihinde Kuruma ait www.turkak.org.tr adresli internet sitesinin “Duyurular” başlıklı bölümünde duyurulacaktır. Ayrıca adaylar sözlü sınava katılım durumlarını Kariyer Kapısı üzerinden takip edebilecektir.

Sözlü Giriş sınavı 10 Ekim 2022 tarihlerinde Kurumun “Mustafa Kemal Mahallesi 2125. Sokak No:1 Çankaya/Ankara” adresinde yapılacaktır.

Adaylar sınavda kimlik tespitinde kullanılmak üzere resmi kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) bulunduracaktır. Kimlik belgesi yanında bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Giriş sınavına katılma hakkı elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır. İlan olunur.

Hizmetli Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

TÜRKAK Destek Personeli alanında olmak üzere 4 kişilik kadro ile " Temizlik- Basit Bakım Onarım İşleri ve 1 Temizlik-İnşaat İşleri alanında gerçekleştirilecek

Başvurular Başladı!

Türk Akreditasyon Kurumu Personel alımı başvuruları 16 Eylül 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 2 Ekim 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece Online olarak e-Devlet üzerinden TÜRKAK kariyer adresi üzerşnden yapılacaktır.

BAŞVURU EKRANI: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Nitelikler Aranacak?

TÜRKAK personel alımı için adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki niteliklerin sağlanıyor olması gereklidir. Ayrıca adaylardan,

Herhangi bir lise mezunu olmak,

2020 yılında yapılan KPSS'den Lise Seviuyesinde KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak,

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

şartları aranacaktır.

İLANIN TAM METNİ