THY personel alımı duyurusu geldi. Az Önce gelen yeni duyuru ile Türk Hava Yolları bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2023 yılı personel alımı açıklamasında bulundu. THY seneye toplamda 2600 kişilik kadro ile yeni personel alımı gerçekleştirecek. 2022 yılında oldukça fazla alım yapan THY 2023 yılında da İstihdama hiç ara vermeden son hızla devam edecek ve Dünya lideri olmaya devam edecektir. Öte yandan personel alımı kontenjanları belli oldu. Peki personel alımları için adaylardan aranan şartlar nelerdir? Başvurular ne zaman yapılacak? İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilan detaylarını aktaracağız.

2600 Personel Alımı Yapılacak Açıklama Geldi!

Türk Hava Yolları Personel Alımı hakkında duyuru geldi. Az Önce THY Yönetim Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Ahmet Bolat yaptığı personel alımı açıklamasına göre Türk hava Yolları personel eksikliğini gidermek üzere yeni istihdam yapılacağını bildirdi. THY bünyesindeki eksikliği kapatarak ekibi büyütmek isteyen Türk Hava Yolları 2023 yılında 2600 Personel İstihdam edecek.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

Yapılan Açıklamaya Göre THY personel alımları Pilot ve Kabin Memuru adaylardan oluşmaktadır. Bu yönde alımlar,

  • 700 Pilot,
  • 1500 Kabin Memuru,

Ahmet Polat Personel Alımı Açıklaması:

Pilot alımlarına başladık. 2000 kişi başvurdu, 700 pilot alacağız. 400 pilot gelecek. 1100 pilot seneye THY filosuna katılacak. 1500'e yakın kabin elemanı da alacağız. Herkes resesyon bekliyor ama buna rağmen bizim performansımızın değişmeyeceğini öngörüyoruz.

700 Pilot Alımı Başvurusu Devam Ediyor!

2022 yılı için yapılan alımlarda 700 pilot alımı başvurusu devam ediyor. Geçtiğimiz gün yayımlanan Yetiştirilmek üzere 2. Pilot alımı ilanı ile 5 Ekim 2022 tarihi ile başlayan başvurular devam ediyor. İlanın detaylarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/personel-alimi/thy-yetistirilmek-uzere-700-ii-pilot-adayi-alimi-ilani-yayimlandi-h42865.html

1100 Pilot ve 1500 Kabin Memuru Alımı Yapılacak!

Gelen açıklamaya göre THY bünyesine 1500 kişilik kadro ile Kabin memuru ve 1100 Pilot alımı yapacak. Bu yönde alımlar en az lise mezunu adaylar içerisinden gerçekleştirilecektir. 2022 yılı içerisinde Kadın ve Erkek adaylardan başvuru alınmıştı.

THY Pilot Alımı Şartları Nedir?

Türk Hava Yollarınına pilot alımı için adaylardan genel olarak " T.C. Vatandaşı olmak, Askerlik ile ilişiği olmamak, Lisans Mezunu olmak, 160 cm ile 195 cm boyları arasında olmak, 30 yaşını tamamlamamış olmak, İngilizce dilinden puan almış olmak" şartları aranacak.

Kabin Memuru Alımı Şartları Nelerdir?

THY Kabin Memuru alımı için " En az lise mezunu olmak, 35 yaşından büyük olmamak, Kadınlar için 160-180 cm arası, erkekler için 170-190 cm boyları arasında olmak ve Sağlık şartlarını sağlıyor olmak " gereklidir.

THY 2600 Personel Alımı İlanı Ne Zaman Gelecek?

Türk Hava Yolları pilot alımı için başvurular hala devam ediyor. 2023 yılı personel alımları ise Şubat Mart aylarında yayımlanması beklenmektedir.

İLANLAR YAYIMLANDIĞINDA ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA