Türk Hava Yolları personel alımı ilanı yayımlandı. Daha önce de yayımlanan duyuruya göre Depremzedelere ilişkin 1000 personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Söz konusu açıklama sonrası Depremzedelere ilişkin ilan beklenmekteydi. THY 5 Nisan 2023 tarihi ile yayımladığı Personel Alımı ilanına göre 1000 Personel alımı yapacağını belirtti. Bu kapsamda Depremzede ve ailelerinden THY bünyesinde çalışmak isteyen adaylar için detayları sizlerle paylaşıyoruz.

1000 Personel Alımı Yapılacak!

Daha önce Deprem sonrasında Ahmet Bolat yaptığı açıklama da Deprem bölgesinden 1000 personel alımı yapılacağını aktarmıştı. İlgili Açıklamada " Deprem bölgesinde afetten etkilenen 1000 aileden birer kişiye Türk Hava Yolları ve iştirak şirketlerinde iş imkanı sunacağız " demişti. Az Önce 5 Nisan 2023 tarihi ile gelen ilana göre ise başvuru süreci başladı.

Hangi Pozisyonlarda Personel Alımı Yapılacak!

THY Personel alımları farklı alanlarda yapılacak. Bu kapsamda Dünyada  en fazla uluslararası noktaya uçan havayolu firması olan Türk Hava Yolları Afetzede ilanı ile kariyerine devam etmek isteyenlere birbirinden farklı alanlarda çalışma imkânları sunuyor. Alımlar çeşitli kadrolarda yapılacak olup ilgili kadroları başvuru esnasında doğru seçmeniz gereklidir.

Başvuru İçin Hangi Şartlar Aranacak?

THY Adaylardan genel olarak ve özel olarak farklı şartlar aranacak. Buna göre;

Genel Olarak;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir adli sicil kaydı olmamak, Daha önce THY AO veya diğer kuruluşlardaki görevlerinden disiplinsizlik nedeniyle ayrılmamış olan ve Daha önce THY AO veya THY AO’nun iştirak şirketlerinden fesih yoluyla ayrılmamış olmak gereklidir.

Eğitim Şartı: En az 4 yıllık eğitim veren üniversitelere bağlı lisans bölümlerinden mezun olan,  Yurt dışı üniversitelerden mezun olan adaylardan YÖK Denklik Belgesi istenmektedir.

Yaş Şartı: 01.01.1985 ve sonrasında doğmuş olan,

Yabancı Dil Şartı: İyi derecede İngilizce bilen,İngilizce sınavları THY AO tarafından yapılacaktır.

Depremzedelere Yönelik Aranan Şartlar:

2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'na göre depremden etkilenen iller olarak kabul edilen Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elâzığ illerinde kendisi ve/veya 1. dereceden yakını (anne, baba, kardeş eş ya da çocuk) “afetzede” olarak değerlendirilen adaylarımız sürece başvuru yapabilir. 

Başvuru Süresi Uzatıldı!

İlana başvurular sadece THY üzerinden yapılacaktır. Bu kapsamda başvurular 5 Nisan 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 24 Nisan 2023 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmekteydi. Ancak THY den gelmiş olan yeni duyuruya göre Başvurular 4 Mayıs 2023 tarihine kadar uzatıldı!

THY den gelen Duyuru:

Başvurular 04.05.2023 Perşembe günü saat 23:55’e kadar uzatılmıştır.

BAŞVURU EKRANI VE İLANIN DETAYLARI BURADA: https://www.isinolsa.com/personel-alimi/thy-11-ilde-1000-personel-isci-ve-kabin-memuru-alimi-ilani-sartlari-h43906.html