Sağlık Bakanlığı 2022 yılı Personel alımı kapsamında yayımlanan Atama Kurası için başvurular başlamıştır. Dün Resmi Gazetede yayımlanmış olan 2022/4 Kapsamında ataması için süreç başladı. 

Buna göre Sağlık Bakanlığı kamu Kurum ve Kuruluşlarında açıkta bulunan kontenjanları için fakrlı kadrolarda kura ile atama yapacak. Atama Kurası tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına gerçekleştirilecektir. Söz konusu Atama kurası için atamalar Bilgisayar ortamında Noter huzurunda yapılacak kura sistemi ile gerçekleştirilecektir.

Atama Kurası Başvurusu Başladı!

Sağlık Bakanlığından gelmiş olan duyuruya göre 2022/4 Kapsamında kura işlemleri Bugün ( 18 kasım 2022 ) itibari ile başlamıştır. Adaylar başvurularını sadece Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 

Kuraya Başvurular en geç 23 Kasım 2022 tarihine kadar başvuru alınacaktır.

Kura başvurusunda bulunup başvurusunu iptal ettirmek isteyenler, 24 Kasım 2022 Perşembe - 13 Aralık 2022 Salı saat 18.00’e kadar PBS üzerinden elektronik ortamda kura başvurusunu iptal edebilirler. Kura başvurusunu iptal ettirenler bu kuraya yeniden başvuruda bulunamazlar.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Atama Kurasına başvuru için öncelikle 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Devlet memuru olmamak, Devlet hizmeti yükümlülüğü olmamak, Uzmanlık tescilleri yapılmış olanlar başvuru yapabilecek. Başvuru şartları hakkında bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/saglik-bakanligi-2022-4-atama-kurasi-ile-personel-alimi-ilani-h43167.html

10 Tercih Yapılabilecek!

Başvuracak adaylar PBS üzerinden açılacak münhal yerleri göz önünde bulundurarak ilan edilen takvim çerçevesinde en fazla on (10) tercih yapabileceklerdir. Genel kura ile yerleşmek istediğini belirten adaylar, tercihlerine yerleşememesi halinde boş kalan münhallere genel kura ile yerleştirilecektir.

ATAMA KURASI İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim