PTT Personel Alımı yapacak.

2022 yılı İlk yarısı gelmesi ile birlikte ilanın detayları belli olmaya başladı. PTT 2022 yılı personel alımı kapsamında binlerce kişilik kontenjanlar konuşuluyor. Bu kapsamda Kontenjan sayısı henüz belli olmamakla birlikte malesef Diğer haber siteleri 5 bin , 15 bin, 55 bin gibi rakamlarla herkesi kandırmaktadırlar.

PTT 2022 YILI KONTENJAN SAYISI HENÜZ AÇIKLANMADI!

Bu yönde İşin Olsa ekibi olarak PTT Personel alımı hakkında en temiz bilgileri siz değerli okurlarımızla bu haberimizde paylaşacağız. Her zaman PTT ilanları hakkında en doğru bilgiyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duymaktayız.

PTT 2022 Yılı Personel Alımı Detayları Beli Oldu!

Geçtiğimiz ay Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik ile PTT personel alımı detayları belli oldu. Bu yönde İlgili yönetmeliğe göre PTT personel alımı yapılacak kontenjanlar, mezun olunması gereken bölümler ve diğer detaylar açıklandı. Adayların İlanın yayımlanmasında beklentiler arttı. İlgili yönetmelik 13 Mayıs 2022 tarihli resmi gazetede yayımlanmıştı ve İşin Olsa ekibi olarak ilk biz sizlerle paylaşmıştık. Haberimizin devamında ilgili yönetmelik detaylarına ulaşabileceksiniz.

Personel Alımı Kontenjan Sayısı Ne Kadar Olur?

Malesef medya sektöründe çok fazla yalan haberler yapılıyor. PTT personel alımı kapsamında 55.000 - 15.000 veya 5.000 personel alımı gibi rakamlar paylaşılıyor. Ancak PTT bu yönde kontenjan sayısı hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı. Ancak geçtiğimiz yıllara baktığımızda PTT'nin 5 bin personel alımı yaptını görüyoruz ve bu sayede alım süresinin uzadığı ve bünyesine yeni personel ihtiyacı duyacağı düşünülüyor. Bu yönde alım kontenjan sayısı 5 bin kişi ve daha fazlası olabilir. Adayların da beklentisi 5 bin kişi üzerindedir. Çünkü PTT personel alımları en son yıllar önce yapılmıştı.

PTT Personel Alımı İlanı Geliyor Mu?

2022 yılı personel alımı ilanlarına baktığımızda yakın zaman içerisinde PTT Personel alımı ilanın yayımlanacağını düşünmekteyiz. Mayıs ayında yayımlanan yönetmelik ile ilanın bir kaç ay içerisinde yayımlanması bekleniyor. İşin Olsa ekibi olarak yaptığımız araştırmalarda ilanın Temmuz ile Ağustos aylarında yayımlanacağı görülmektedir.

PTT Personel Alımları Hangi Kontenjanlarda Yapılacak?

Yayımlanan yönetmeliğe göre alım yapılacak kontenjanlar açıklandı. Bu yönde alımlar, Uzman Yardımcısı, Avukat, İç Mimar, Mimar, Şehir Plancısı, Mühendis, Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi ( Firma Personeli ), Tekniker, Postacı, Postacı ( Firma Personeli ) kadrolarında yapılacak.

KPSS Şartı Açıklandı!

PTT Memur Alımı için adaylardan KPSS şartı aranacak. Bu kapsamda ilgili yönetmeliğe göre PTT memur alımı için Postacı kadrosuna taban 60 KPSS puanı ve Diğer pozisyonlar için 70 KPSS Puanı şartı aranacaktır.

Adayların Beklentileri Nelerdir?

PTT Memur Personel alımında adayların beklentileri çeşitlidir. Bu yönde adaylar sırası ile,

  • İlanın Bir An Önce yayımlanması,
  • KPSS Puanında esnetilme,
  • En az 10.000 Kişilik personel alımı kontenjanı,
  • Yaş şatı ve diğer şartlarda esnetilme,

gibi beklentiler adayların tek isteğidir.

SİZİNDE FARKLI BEKLENTİLERİNİZ VARSA YORUM OLARAK YAZABİLİRSİNİZ.

PTT Yönetmelik Detayları Nedir?

ayımlanan Resmi Gazete yönetmeliğine göre bölüm şartları ve diğer detaylar açıklanmıştı. Aşağıdaki bağlantılar sayesinde PTT Memur Personel alımı detaylarına ulaşabileceksiniz.

İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim