MİT bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere yeni kadroda personel alımı ilanı yayımlandı. Söz konusu yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre KPSS siz personel Alımı yapılacak. Daha önce 6 farklı kontenjan da MİT Personel Alımı faaliyetleri devam etmekteydi. 2024 yılı Teknolojinin gelişmesi ile bünyesine yeni sistemsel kapsamda personel ihtiyacı duyan Milli İstihbarat Teşkilatı " İHA Sistemleri Pilotu " alımı gerçekleştirecek. 

İHA Sistemleri Pilotu Kontenjan Bilgisi Nedir?

İHA sistemleri pilotları; uçuş süresince insansız hava araçlarının her türlü harekâtında uçuş kontrollerini çalıştıran veya otonom operasyonunu planlayan ve takip eden personele denir. Bu yönde personel alımı gerçekleştirecek.

MİT Personel Alımı Başvuru Şartları ne Olacak?

Milli İstihbarat Teşkilatı personel alımı için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacak.

Ortak Şartlar Nelerdir?

  • Yoğun çalışma temposuna ve esnek çalışma saatlerine ayak uydurabilme,
  • Mükemmel el-göz koordinasyonuna sahip olma,
  • Analitik düşünce yapısına sahip olma,
  • Stres altında çalışabilme,
  • Güçlü iletişim becerilerine sahip ve ekip çalışmasına yatkın olma,
  • Saha koşullarında çalışabilme ve seyahate bir engeli olmama,
  • Dikkatli ve titiz çalışmayı prensip edinmiş olma,
  • Hızlı karar alabilme ve uzun süre odaklanabilme,
  • Kapalı alanda uzun süre çalışmaya bir engeli olmama,
  • Ketumiyet

Yaş Şartı Nedir?

İHA Sistemleri Pilotlarından yaş şartı aranacaktır. Buna göre adayların başvuru yapabilmeleri için 34 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir.

Eğitim Şartı Nedir?

  • Üniversitelerin örgün eğitim veren; bilgisayar, yazılım, bilişim sistemleri, elektrik, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, makine, mekatronik, harita, geomatik, uçak, uzay, kontrol ve otomasyon, meteoroloji mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak,

veya

  • Üniversitelerin; havacılık elektrik ve elektroniği, uçak bakım ve onarım, uçak gövde ve motor bakımı, uçak elektrik ve elektroniği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Ayrıya Yurtdışında eğitim almış olan adayların YÖK denkliği bulunması gerekmektedir.

Sağlık Şartı Nedir?

18-28 kg/m² arasında vücut kitle endeksine sahip olmak

Düzeltmeli olarak görme keskinlikleri tam olmak kaydıyla her bir gözde; astigmat için mutlak değeri 2 (iki) dereceyi, miyop için -6 (altı) dereceyi, hipermetrop için +3 (üç) dereceyi geçmemek, belirtilen göz kusurları dışında herhangi bir göz hastalığı/kusuru bulunmamak,

Fiziksel engeli, organ kaybı, vücudun herhangi bir yerinde protez, konuşma bozukluğu (dilde pelteklik, kekemelik, ses bozukluğu vb.), işitme kaybı bulunmamak,

Vücudun herhangi bir yerinde dövmeye veya ciltte eşkal belirleyici nitelikte şekil bozukluğuna (ameliyat izi, yara izi, yanık izi vb.) sahip olmamak,

Daha önce geçirilmiş veya halen devam eden herhangi bir psikolojik rahatsızlığı bulunmamak,

Uyuşturucu/uyarıcı madde kullanım öyküsü bulunmamak,

İHA Sistemleri Pilotu Maaşları Ne Kadar? 

MİT Personel maaşları hakkında herhangi bir bilgi paylaşımı yapmıyor. Ancak Pilot maaşlarından yola çıkacak olursak tahmini 70.000 TL ile 120.000 TL maaş arasında maaş alınıyor olarak bilinmektedir.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

MİT Personel alımları için herhangi bir Son Başvuru tarihi belirtilmemiştir. Adaylar başvurularını MİT Başvuru havuzuna gerçekleştirmekte olup Personel ihtiyacı doğrultusunda değerlendirme süreci için adaylarla iletişim kurulmaktadır. Başvurularınızı sadece Mili İstihbarat Teşkilatına gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

İLANIN DETAYLARI BURADA: https://www.mit.gov.tr/ozgecmis-gonder_iha-sistemleripilotu_6.html

MİT PERSONEL ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİR!

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: Erhan İmamoğlu