Milli İstihbarat Teşkilatı personel alımı ilanı yayımlandı. MİT bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere ön lisans mezunu personel alımı gerçekleştirecek. Yeni personel faaliyetlerine devam eden Milli İstihbarat Teşkilatı 2024 yılı içerisinde yeni ilanlar yayımlıyor. Son gelen ilan ile Tekniker Alımı yapılacağı açıklandı. Peki MİT Tekniker alımı başvuru şartları nelerdir? Nasıl başvuru yapılacak? Detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

MİT Tekniker Kontenjan Bilgisi Nedir?

MİT bünyesine fakrlı alanlarda personel istihdamı sağladığı gibi yeni ilan ile Tekniker Alımı yapılacağı açıklandı. Teknikerler; teknik araç, sistem ve donanımların kontrolü, bakım ve onarımı ile yazılım altyapısının işletilmesi faaliyetlerini yürüten ppersonellerdir.

Tekniker Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Tekniker alımları bazı nitelikler doğrultusunda gerçekleştrilecektir. Genel ve özel nitelikler aranacak.

Genel Başvuru Şartları:

Milli İstihbarat Teşkilatı tekniker alımı için genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi nitelikler aranacaktır. Ayrıca MİT tüm pozisyonlarda da aradığı gibi ortak olarak;

  • Yoğun çalışma temposuna ve esnek çalışma saatlerine ayak uydurabilme,
  • Analitik düşünebilme, problem inceleme ve çözme yeteneği olma,
  • Stres altında çalışabilme,
  • Güçlü iletişim becerilerine sahip ve ekip çalışmasına yatkın olma,
  • Saha koşullarında çalışabilme ve seyahate bir engeli olmama,
  • Dikkatli ve titiz çalışmayı prensip edinmiş olma,
  • Hızlı karar alabilme ve uzun süre odaklanabilme,
  • Ketumiyet

Yaş Şartı:

34 yaşını doldurmamış olmak

Eğitim Şartı:

Üniversitelerin örgün eğitim veren meslek yüksekokullarının; bilgisayar programcılığı, bilgisayar programlama, bilgisayar teknolojisi, bilgisayar teknolojileri ve bilişim sistemleri, bilgisayar teknolojileri ve yönetim, bilgisayar teknolojisi ve programlama, bilgisayar operatörlüğü, bilgisayar ve enformasyon sistemleri, elektronik teknolojisi, elektronik haberleşme teknolojisi, elektrik, internet ve ağ teknolojileri, bilgi yönetimi, bilgi güvenliği teknolojisi, bilişim güvenliği teknolojisi, bilişim sistemleri ve teknolojileri, bilişim-yönetim, bilgisayar destekli tasarım ve animasyon, coğrafi bilgi sistemleri, çok boyutlu modelleme ve animasyon, grafik tasarımı, kontrol ve otomasyon teknolojisi, mekatronik, makine, mobil teknolojileri, web tasarımı ve kodlama, uçak teknolojisi, insansız hava aracı teknolojisi ve operatörlüğü ön lisans programlarının birinden mezun olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır)

Tecrübe Şartı:

Alanında en az 4 yıl iş tecrübesi bulunmak

Sağlık Şartı:

MİT personel alımı sağlık şartlarının sağlanıyor olması gereklidir. Herhangi bir engeli olmamak, Psikolojik rahatsızlığı olmamak ve Vücudun herhangi bir yerinde dövmeye veya ciltte eşkal belirleyici nitelikte şekil bozukluğuna (ameliyat izi, yara izi, yanık izi vb.) sahip olmamak gereklidir.

MİT Tekniker Maaşları Ne Kadar?

Milli İstihbarat Teşkilatı yen alımlara kapı açarken Tekniker olmak isteyen adaylar MİT Tekniker maaşlarını merak ediyor. Bu kapsamda Tekniker maaşları 30.000 TL olarak bilinmektedir. Diğer Tekniker ve Teknisyen maaşları aşağıdaki gibidir.

2024 Zamlı Kamu ve Sözleşmeli Teknisyen ve Tekniker Maaşları Ne Kadar? 2024 Zamlı Kamu ve Sözleşmeli Teknisyen ve Tekniker Maaşları Ne Kadar?

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Tekniker alımı için başvurular başladı. Adaylar başvurularını sadece MİT kariyer adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvuruklar kariyer havuzuna toplanarka ilerleyen dönemde ihtiyaç durumunda adaylarla değerlendirme süreci için telefonda iletişim kurulacaktır.

BAŞVURU ADRESİ: https://www.mit.gov.tr/ozgecmis-gonder_tekniker_5.html

YENİ İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREBİLİRSİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: Erhan İmamoğlu