Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı. Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanmış olan personel alımı ilanlarına göre Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek üzere farklı şehirlerde personel alımları yapılacak. Alımlar Bakanlığın Kazı başkanlıklarına gerçekleştirilecek. İşin Olsa ekibi olarak sizlere Bu Haberimizde Kazı Başkanlıklarının yayımladığı personel alımı ilanları hakkında detayları aktaracağız.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı Yapacak Başkanlıklar?

İŞKUR üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre Mayıs ayı itibari ile iki Kazı Başkanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Söz konusu ilanlara göre alımlar bazı nitelikler doğrultusunda gerçekleştirilecek. Alım yapılacak Kazı Başkanlıkları personel alımı detaylarını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Yayımlanan İŞKUR ilanlarına göre;

Ani Ören Yeri Kazı Başkanlığı:

Başkanlık 10 kişilik kadro ile Arkeolojik Kazı İşçisi alımı yapacağını bildirdi. Yayımlanmış olan ilana göre adaylardan başvuru için " Kars ili Merkez Ani Köyünde yaşıyor olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak ve 40 yaşını geçmemiş olmak" şartları aranacaktır.

Kazı Başkanlığına başvurular 23 Mayıs 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 27 mayıs 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvuru için adaylardan Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve İkametgah belgesi istenecektir.

Batman Hasakeyf Kazı Başkanlığı:

Kültür ve Turizm Bakanlığı Batman ilindeki kazısında görevlendirecek 2 Aşçı alımı yapacak.

Aşçı alımı için adaylardan, Hasakeyf ilçesinde ikamet ediyor olmak, Daha önce ilgili başkanlıkta en az 2 sezon çalışmış ve deneyimli olanlar öncelikli olacak ve sadece Bayan adaylardan başvuru alınacak.

Başvurular 25 Mayıs 202 tarihi ile yapılacak.