Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tercih kılavızı ile bünyesindeki elksikliği karşılamak üzere personel alımı yapacağını bildirmişti. KPSS 2022/2 tercihleri için açıklanan sonuçlar sonrasına Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanmaya hak kazanan adaylar Belge teslimi yapmaları gerekmektedir.  Bakanlık tarafından gelmiş olan duyuru ile Söz konusu istenen belgeler en geç 20 Ocak 2023 tarihine kadar ulaştrılması gerekmektedir. 

Şahsen Başvuru İçin İstenen Belgeler Nelerdir?

Bakanlık yaptığı duyuruya göre, " Ölçme,  Seçme  ve  Yerleştirme  Merkezi  Başkanlığınca,  KPSS  2022/2  Bazı  Kamu  Kurum  ve Kuruluşların  Kadro  ve  Pozisyonlarına  Yerleştirme  Sonuçlarına  göre  Bakanlığımızın  memur kadrolarına yerleştirilen adayların atamalarının yapılabilmesi için; aşağıda belirtilen belgelerin, iletişim ve  adres  bilgilerini  içeren  dilekçe  ekinde  en  geç  20.01.2023  Cuma  günü  mesai  bitimine  kadar Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğüne elden veya posta yoluyla teslim edilmesi gerekmektedir." dedi.

1 - Dilekçe (1 Sayfa)

2 - Atama Başvuru Formu

3 - Adli sicil ve arşiv kaydına dair belge (e-devletten alınacak)

4 - Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Devlet Memuru olarak görev yapmış veya halen görev yapmakta olanlar için hizmet belgesi,

1- Duyuru metni için tıklayınız. 

2- Dilekçe örneği için tıklayınız.

3- Atama başvuru formu için tıklayınız.