ASELSAN Personel Alımı Gündeme geldi. 2021 yılı çin verilen 1200 Personel Alımı sözü ne durumda? 2022 yılı Personel Alımı yapılacak Mı?

ASELSAN bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda personel alımı yapacağını bildirdi. Geçtiğimiz yıl yaz aylarında gelmiş olan Personel Alımı müjdesi ile binlerce aday başvuru ekranını beklemeye başlamıştı. Ancak herhangi bir duyuru yapılmadı. Peki 1200 Personel alımında son durum nedir? Personel Alımı başvuruları başladı mı? Başvuru kadroları ve Şartları Belli Oldu Mu? tüm detayları siz değerli okurlarımız ile İşin Olsa Ekibi olarak değerlendireceğiz.

ASELSAN 1200 Personel Alımı Yapılacak?

ASELSAN kurduğu yeni fabrikasına 1200 personel alımı yapılacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz yıl yapılan açıklamalarda " TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız yaptığı açıklamalarda 1200 kişilik istihdam yapılacağını ifade" etmişti.

Alım yapılacak kontenjanları ve diğer detaylar paylaşıldı. Bu yönde alımlar yeni kurulan Konya ASELSAN Fabrikasına yapılacak. Yapılan açıklamanın tamamına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: ASELSAN 1200 Personel Alacak

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

ASELSAN bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 1200 kişilik kadro ile farklı alanlarda personel alacak. Bu yönde yapılan açıklanalar göz önüde alındığında alımlar Mühendis ve Teknisyen kadrolarında alım yapılacak. Açıklamaya göre ise;

  • 800 Mühendis,
  • 400 Teknisyen,

olmak üzere toplamda 1200 personel alımı yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nelerdir?

ASELSAN aklacağı personel adaylarından genel olarak,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- 18 Yaşını tamamlamış olmak,

- 35 Yaşından büyük olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

ASELSAN çeşitli alanlarda Fabrikasında görevlendireceği Mühendis ve Teknisyen alacak olup özel olarak,

Teknisyen Adaylarından, En az Lise mezunu olmak, Ekip çalışmasına uygun, İş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgi sahibi olan, Disiplinli çalışmak, Bakım, onarım ya da üretim süreçlerinde görev yapabilmek, Eğitimlere katılmak ve başarılı olmak gibi nitelikler aranacak.

Mühendis Adaylarından ise, Lisans mezunu olmak, Büyük ölçekli proje, zaman, malzeme, personel ve fonları yönetebilmek, İyi bir iletişim becerisi gösterebilmek, Öz disiplin sahibi olmak, Yoğun çalışma temposuna uyum sağlayabilmek, Sorunları giderebilmek için karmaşık matematiksel analizleri yapabilmek, Sorunları kaynağından çözebilmek, Yeni Teknoloji ve sistemlere açık olabilmek, Mekanik kavram ve süreçleri kolaylıkla anlayabilmenin yanı sıra ekipman ve araçları kullanabilmek, şartları aranacak.

1200 Personel Alımı Başvuru Süreci Ne Zaman Başlayacak?

2022 yılında personel alımları yapılacak. Mühendis ve teknisyen alımları için henüz net bir açıklama yapılmadı. Gelecek duyurulardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Başvurular İnternet Üzerinden Alınıyor!

ASELSAN başvuruları ise bir yandan devam ediyor. Resmi İnternet adresi üzerinde yayımladığı başvuru formu ile personel alımı faaliyetleri devam ediyor. Adayların başvuru için aşağıdaki bağlantıyı kullanarak T.C. kimlik numarası, Telefon veta Mail ile başvuru yapabilirsiniz.

BAŞVURU EKRANI