İŞKUR’un işsiz vatandaşların farklı sektörler istihdamına yönelik kurslarından olan MEK yani Mesleki Eğitim kursları 2019-2020 dönemleri için de devam ediyor. Bu kapsamda farklı illerde gerçekleştirilen kurslarda adaylar farklı sektörlere ilişkin alanlarda eğitim görüyor. Kurs bitiminde istihdam garantili olarak iş bulabilen adaylar için gerçekleştirilen kurslara ilişkin detaylar ise şu şekilde yer alıyor.

Hangi İllerde, Hangi Alanlarda Alım Var?

İŞKUR tarafından gerçekleştirilen istihdam garantili MEK kursları günlük 5 ile 8 saat arasında değişmekte olup adaylara günlük 30 ile 50 TL arasında ücret ödenmektedir. Aynı zamanda sigorta ödemeleri de gerçekleşen adaylar kurs bitiminde ise istihdam edilmektedir. Buna göre çoğu kursun başvuruları da bugün başladı. İstanbul, Balıkesir, İzmir, Kocaeli, Adana, Şanlıurfa, Rize ve Sinop illerinde açılan kurslara kurs numarası ile ulaşmak mümkündür.

Başvuru Şartları Nelerdir?

İŞKUR kapsamında istihdam garantili olarak açılan kurslarda farklı alanlar yönelik hem eğitim verilmekte hem de adaylar kurs sonunda istihdam edilmektedir. Bu noktada adayların başvuru yapmak için sağlaması gereken şartlar arasında Kuruma kayıtlı işsiz olmak,15 yaşını tamamlamış olmak,Yetiştirilecekleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak,İşverenin aradığı özel şartları taşımak,İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,Emekli olmamak şartları yer almaktadır.

İlgili ilana başvurular https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx adresinden gerçekleşmekte olup kurs numarasını girerek ilgili ilana ulaşmak ve başvuru yapmak mümkündür.