Ülkemiz yükselen nüfus hızıyla birlikte aynı orantıda hatta şu son virüs problemleri yüzünden önemli ölçüde işsizlik sorunu yaşamaktadır. Çoğu insan iş aramasına rağmen bir türlü iş sahibi olamamaktadır. Buna bağlı olarak her geçen gün artan bu işsizlik sayısına iskurdan bir çağrı geldi .

İskur şuan 248 adet işletmede açık pozisyonların olduğunu ve iş başvurusu yapılması gerektiğini söylüyor.990 adet boş pozisyon olan bu sektörler işçi bulmakta zorlanıyor. İşverenlerin ve iş arayanların buluştuğu bu platformda işçi olmak için şartları araştırıp güncel bilgilerinize sizde bu boş pozisyonlarda birinde isinizi bulabilirsiniz.

Hangi Sektörler Ne Kadar İşçi Alacak?

  1. Temmuz ayının sonuna kadar Adin Oto Donanım Firması tamı tamına 150 adet boş pozisyon için işçi alımı yapacağını duyurdu.
  2. Şok Market (bandırma 20,Balıkesir 20,Erdek 5,gönen 3,Manyas 2) olmak üzere farklı şehirlere farklı sayılarla toplamada 50 adet işçi alacağını duyurdu.
  3. A-101 ise iskura 70 adet eleman ihtiyacı olduğunu ve bu sayıda işçi alacağını duyurarak başvuru yapılmasını istemiştir.
  4. Basit Firması ise en yüksek alım yapacak olan sektörü sunmaktadır. Tam olarak 200 adet eleman boşluğu olan basit acil çalışacak işçiye ihtiyaç duyuyor

Görüldüğü üzere hemen hemen Türkiye’nin işsizlik oranının hepsini çözmüyor olsa bile bu açılan iş sayıları bir çok kişinin problemini çözmektedir. Fakat maalesef çoğu insanın bu iş ve işverenlerden haberleri bile yok. Bu yüzden sizde iskur resmi internet sitesinden veyahutta yaşadığınız şehrin bulundu bölümüne kurulmuş olan iskur şubelerine giderek bu işlere başvuru yaparak fırsatları yakalayabilirsiniz.

İşkur Aracılığıyla Girmek Bize Ne Fayda Sağlar

Bu ilanları iskur üzerinden yayınlayan firmalar ise alacakları çalışanlarını memnun kalmaları durumunda içlerinde bulunan en az yarısı kadarını şuan var olan projelerin bitmesi sonucu Kadrolu eleman olarak kendi bünyesine alacağını açıkladı.

Kadrolu bir işe sahip olmak günümüz şartlarında oldukça zor. Bu yüzden eğer iş arayan Kesime dahilseniz çok geç olmadan bu projelere başvurmanız öneriyoruz.

İskur iş başvurusu yapmak isteyenler;

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx Bu adresten başvuru yapabilirler.