Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bağlı İŞKUR üzerinden şoför alımları yapılacak.

İŞKUR 8 Ağustos 2020 Tarihi itibari ile 51 bin 816 personel alımı yapacak. Bunlardan birçoğu özel sektör olmakla birlikte kamu kurumlarına da çok sayıda memur alımı ilanları başvurusu halen devam ediyor. Eğitim seviyesinde ilköğretim, lise, Önlisans ve lisans mezunlarına yönelik olarak tecrübeli ya da tecrübesiz başvurular çok fazla sayıda kadro için devam ediyor.

EN ÇOK İSTİHDAM OLAN İŞ VE MESLEKLER; En çok alım yapılacak kadroların başında herhangi bir eğitim ve tecrübe şartı aranmadan beden işçisi alımları geliyor. Bu kadroda 10 bin 355 işçi alımı gerçekleştirilecek. Satış danışmanı, temizlik görevlisi, ön muhasebeci alımı da İŞKUR üzerinden en çok istihdam edilen kadrolardan bir tanesidir. Bu kapsamda satış danışmanı olarak 1263, temizlik görevlisi 1243 ve muhasebeci 976, makineci 920, gazaltı kaynakçısı 882 olarak açıklandı.

LİSE MEZUNU 1626 ŞOFÖR ALIMI;

Eğitim düzeyinde en az lise mezunu adayların başvuru yapabileceği kadrolardan bir tanesi de şoför ünvanıdır. Yük taşıma şoföründe 838, kamyon şoförü 261, tır çekici şoförü 243, yük taşıma şoförü 145, traktör şoförü 51, kamyonet şoförü 40, servis şoförü 17, makam şoförü 14, kurtarıcı araç şoförü 7, taksi şoförü 3, minibüs şoförü 2, tıbbi atık toplama ve taşıma kamyonet şoförü 2 ve otobüs kaptanı şoför kadrosunda ise 1 kişilik kadro almış durumdadır.

TECRÜBE ŞARTI VAR MI? Şoför alımı kadrolarına başvuru yapmak için adayların En az 18 yaşını doldurmuş olmaları başvuru yapacakları ünvanın gerektirdiği araçlar için ile bilgisine sahip olmak gerekmektedir. Aktif olarak araç kullanmak istenilmektedir. Adaylar bu kadrolarda ki başvuruları nasıl yapacaklar?

BAŞVURU YAPMAK İÇİN! Başvurular İŞKUR üzerinden yapılabilecek. Belirtilen kadrolara erişmek için İŞKUR e-şube portalına giriş yapmak, ardından açık iş ilanları sayfasına erişmek ve bu ekranda unvan bölümüne şoför yazarak arama yapmak gerekmektedir.

Şoför-Yük Taşıma    838
Kamyon Şoförü    261
Tır-Çekici Şoförü    243
Şoför (Yolcu Taşıma)    145
Traktör Şoförü    51
Kamyonet Şoförü    40
Servis Şoförü (Okul)    17
Makam Şoförü    14
Kurtarıcı Araç Şoförü    7
Taksi Şoförü    3
Minibüs Şoförü    2
Tıbbi Atık Toplama ve Taşıma Kamyon Şoförü    2
Vidanjör Şoförü    2
Otobüs Kaptanı (Şoförü)    1

İŞİN OLSA