Ülekmiz son zamanlarda gelişmekte ve Avupanın ticari anlamda sık ziyaret ettiği noklardan birisi oldu. Bu kapsamda Bir müjde de Teknoloji devi olan Xiaomi'den geldi. İstanbul'da faaliyetlerine başlayan Fabrika için yeni personel istihdamı yapılacağı bildirdildi. Art arda yapılan açıklamalara göre yakın zamanda alımların başlayacağı oldu. Peki 2 Bin Personel alımı istihdamı için adaylardan hangi nitelikler aranacak. Nasıl başvuru yapılacak?

FABRİKA FAALİYETLERİNE BAŞLADI!

Xiaomi fabrikası personel alımı için daha önce de açıklama yapılmıştı. Geçtiğimiz dönemlerde yapılan açıklamaya göre Xiaomi İstanbul Avcılar fabrikası faaliyetlerine başladı. Fabrika için daha önce ki açıklamalarda, 29 Mart 2021 tarihi ile üretime başlamış oluyor.

CUMHURBAŞKANIN'DAN AÇIKLAMA GELDİ!

Xiaomi Fabrika açılışı için Cumhurbaşkanı açıklamada bulundu. Erdoğan yaptığı açıklamada Xiaomi ve iş ortağı Salcomp'un yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla, 14 bin metrekare arazi üzerine kurduğu fabrika için yılda 5 milyon telefon üretileceğini ve bu kapsamda 2 bin kişi istihdam edileceğini açıkladı.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Xiaomi 2 bin personel alımı başvuruları sadece İnternet üzerinde yapılacak. Henüz başvuru sayfası olarak herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak adaylar Xiaomi personel alımı başvurularını aşağıdaki bağlantı üzerinden takip edebilirler.

İŞ BAŞVURU SAYFASI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Xiaomi Personel Alımları Test Mühendisi ve yardımcı Mühendis kadrolarında yapılacak. Bu yönde adayların,

  • Görevini yerine getirmesine engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Alım yapılacak alanda eğitimini tamamlamış ve gerektiği kadar tecrübe sahibi olmak,
  • Erkek adaylar için askrliğini yapmış veya askerlik ile ilgidi olmamak,
  • Ekip Çalışmasına yatkın, Disiplinli olmak,

gibi şartlar aranacak.