İŞKUR üzerinden İl Jandarma, Orman Genel Müdürlüğü İl Müdürlükleri ve Nüfus Müdürlükleri bünyelerine personel alımları yapılacağı aktarıldı. Yürütülen personel alımlarıyla alakalı detaylara ve bilgilendirmelere sitemiz isinolsa.com üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Bu alımlarda Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, İl Nüfus Müdürlüğü, Jandarma Alay Komutanlıkları, OGM, Orman İşletmesi bünyelerine personel alım ilanlarına yer verilmiştir. Yürütülecek alım süreciyle alakalı TYP ilanları yayımlanmıştır.

İLANLAR VE BAŞVURU TARİHLERİ

Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı için yapılacak personel alımlarında 10 kişilik TYP kadrosuna değinilmiştir. Son başvuru tarihi 26.04.2019 olarak aktarılmış, liste yöntemiyle alımların yapılacağına vurgu yapılmıştır. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü için son başvuru tarihi 26.04.2019 olan  200 personel alım ilanı yayımlanmıştır. Şanlıurfa Orman İşletme Müdürlüğü için 100 personel alımı yapılacaktır. Yürütülen alımlara son başvuru tarihi 26 Nisan 2019 olarak aktarılmıştır. Zonguldak Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü bünyesine 10 personel alımı TYP kapsamında yapılacaktır. Bu ilanın da son başvuru tarihi 26 Nisan' dır.

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILIYOR?

Yukarıda aktarılan ilanlar Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında yapılan personel ve işçi alımlarıdır. Başvuruların İŞKUR üzerinden yapılması gerekmektedir. İŞKUR üzerinden açık iş ilanları sayfası ziyaret edildikten sonra TYP sorgulama bölümüne gidilmelidir. Burada açılan pencerede direkt olarak kurumların adları yazılarak ilanlara ulaşılabilmektedir. İş arayan durumunuzun aktif olması, öğrenci olmamanız ve herhangi bir iş yerinde çalışmıyor olmanız halinde ilanlara başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

TYP arama ekranı > https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx