Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı Alımı için Başvuru Şartları

Sosyal Güvenlik tarafından kurumda çalıştırmak üzere Denetmen Yardımcısı alınacak. Alıma başvurmak isteyenler aşağıdaki şartları karşılıyor olmalıdır:

  1. Öncelikle adaylar kamu haklarından mahrum olmamalıdır.
  2. Denetmen Yardımcılığı görevini yerine getirmesinde sorun oluşturacak engeli bulunmamalıdır.
  3. Başvuru itibariyle 35 yaşını aşmamalıdır.
  4. KPSS P13, KPSS P23, KPSS P40, KPSS P42 ve KPSS P47 puan türünden bir puana sahip olmalı. Bu puan türünün en az birinden minimum 75 puan almalıdır.
  5. Başvurusu kabul edilen adaylardan alım yapılacak sayının 4 katına kadar sözlü sınava çağırma gerçekleşecektir.
  6. 4 yıllık eğitim veren yüksekokulların hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, bankacılık, sigortacılık bölümlerinden mezun olanlar için minimum KPSS puanı 75'tir ve toplamda 350 kişi alınacak.
  7. 4 yıllık eğitim veren yüksekokulların matematik, istatistik ve aktüerya bölümlerinden mezun olanlar için minimum KPSS puanı 75'tir ve 50 kişi alınacak.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı Alımında Başvuru ve Sonuç Tarihleri

  • Online başvurular E-devlet üzerinden gerçekleştirilecek olup, online başvuru tarihleri 10 Haziran'da başlayıp 17 Haziran'da saat 17:00'de sona erecektir.
  • Online başvuru sonucunda sözlü sınava çağrılacak olan adayların listesi 20 Haziran 2019'da açıklanacak. Liste SGK'nin resmi web sayfasında yayınlanacaktır.
  • Denetmen Yardımcılığı içi sözlü sınav 8 Temmuz'da başlayıp 26 Temmuz 2019'a kadar devam edecektir. Sözlü sınavlar sadece Ankara'da yapılacaktır.

İLANA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim