ÖSYM tarafından yayımlanmış olan tercih kılavuzunda toplam alım sayısının en büyük oranını lisans mezunları taşıyor. tercih kılavuzu 09 Temmuz 2019 tarihi itibari ile yayımlandı ve adaylar başvurularına başladılar. ÖSYM yaptığı duyuruda Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları için, Kadro ve Pozisyonlar, genel Bilgiler, özel koşullar, Nitelik Kodları ve öğrenim dalı ve programları hakkında bilgileri adaylar ile paylaştı. 

Binlerce aday merkezi yerleştirme ile kamu kurumlarını tercihedecekler ve tercih işlemler en geç 18 temmuz 2019 tarihine kadar saat 23:59 a kadar yapılması gerekmeketdir. Adayların tercihlerini yapabilmeleri için ÖSYM'nin belirttiği banka hesaplarına 20 TL lik tercih ücretini yatırmaları gerekmektedir. 

İşin Olsa ekibi olarak tercih kılavuzlarını inceledik ve sizler için KPSS 2019/1 tercih kılavuzu ile Lisans mezunu alım yapacak kurumları ve kadroları belirteceğiz.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK?

2019/1 tercih kılavuzu ile kamuya lisans mezunları arasından, çeşitli Üniversiteler, Çay İşletmeleri genel Müdürlüğü, Devlet Demiryolları Taşımacılık, Devlet hava meudanları İşletmesi genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz Projesi Kalkınma Ajansı, Elektrik Üretim A,ş genel Müdürlüğü, Et ve Süt Kurumu, Eti Maden İşletmeleri genel Müdürlüğü, Karayolları genel Müdürlüğü, Makina ve imya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü, Milli Güvenlik Kurulu, MSB Akaryakıt İkmal ve Nato Pol, Tesisleri İşletmesi, ÖSYM, TCDD, Tarım İşletmeleri genel Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi genel Müdürlüğü, TEDAŞ, Türk Dİl Kurumu Başkanlığı, TEİAŞ, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel üdürlüğü gibi kurumlar yer almaktadır.

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

ALlım yapılacak pozisyonlar ise, Avukat, Mühendis, Memur, Kütüphaneci, Bilgisayar İşletmeni, Şehir Plancısı, Eksper, Kimyager, İstatistikçi, VHKİ, Veteriner hekim, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, Astrom, Odyolog, veteriner, Matematikçi, Stajyer AİM memuru, ARFF Memuru, Mütercim, psikolog, Hemşire, gibi kadrolara alım yapılacak.

Söz konusu tercih kılavuzuna ulaşarak daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için Buraya Tıklayınız.